Δόντι καρχαρία έως 23.000.000 χρονών βρέθηκε στην Κεφαλονιά: Η τιμή πώλησης ξεκινάει στα 962.000€

Newsroom
Δόντι καρχαρία έως 23.000.000 χρονών βρέθηκε στην Κεφαλονιά: Η τιμή πώλησης ξεκινάει στα 962.000€
Ένα μοναδικό εύρημα βρέθηκε στο νησί, καθώς οι κάτοικοι της κοινότητας των Καμιναράτων βρήκαν ένα δόντι καρχαρία.

Μια μοναδική είδηση έρχεται από το νησί της Κεφαλονιάς, καθώς κάτοικοι της κοινότητας των Καμιναρατων βρήκαν ένα δόντι καρχαρία.

Πιο συγκεκριμένα η ανακάλυψη έγινε στις 18 Ιανουαρίου και ο πρόεδρος της κοινότητας, κος. Μπάμπης Ρηγάτος τοποθετήθηκε για το γεγονός, μέσω της πλατφόρμας του Facebook.

«Σήμερα προσπαθώντας να διορθώσω μία παλιά λιθιά έσπασα μία πέτρα, μέσα στην πέτρα υπήρχε αυτό το ( απολίθωμα;;;;) μπορεί κάποιος να μας πει τι είναι τούτο το πράγμα; Ή προέλευση της Πέτρας είναι από Καμιναράτα. Το αντικείμενο θα φυλαχτεί μέχρι να εκτιμηθεί η αξία του», αναφέρει στην δημοσίευση του.

Ο πρόεδρος πραγματοποίησε σήμερα (02/01) δημοσίευση, ώστε δώσει περαιτέρω πληροφορίες για το γεγονός. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Οριστικό.!!!!!Δόντι καρχαρία έως 23.000.000 χρονών. Μία διαπλάτυνση δρόμου στο χωριό μας ήταν αρκετή για να φέρει στο Φώς ένα δόντι που ήταν κλεισμένο μέσα σε ένα βράχο για πολλά εκατομμύρια χρόνια. Οποίο μουσείο ενδιαφέρεται το δίνουμε, ή τιμή του είναι 962.000 ευρώ. Αν δεν βρεθεί αγοραστής θα το δωρήσουμε στο μουσείο Καμιναράτων. Η θέση του είναι έτοιμη. Το απολίθωμα ανήκει σε όλους τους καμηναράδες γι αυτό η θέση του είναι στο μουσείο μας».