Ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει αθλητικές δραστηριότητες για ΑμεΑ

Newsroom
Ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει αθλητικές δραστηριότητες για ΑμεΑ
Ένα ζευγάρι στην Θεσσαλονίκη δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να έχουν δραστηριότητες όπως ορειβασία, περιηγήσεις σε μνημεία, αλλά και καταδύσεις.

Ένα ζευγάρι στην Θεσσαλονίκη έχει αποφασίσει να αφιερώσει την ζωή του, για να βοηθήσει άτομα με ειδικές ανάγκες να εκπληρώσουν τα όνειρα τους.

Σε μια πολιτεία που δεν κάνει ιδιαίτερες προσπάθειες να διευκολύνει την ζωή αυτών των ανθρώπων, με άτομα να παρκάρουν πάνω σε ράμπες και άλλα πολλά, αυτή η είδηση αποτελεί μια αχτίδα φωτός.

Μια αρκετά όμορφη είδηση έρχεται από την Θεσσαλονίκη. Η κα. Σουζάνα Γεωργούλη και ο κος. Γιώργος Μπαϊρακτάρης έχουν ακόμα το αίσθημα της ανθρωπιάς και έχουν αφιερώσει την ζωή τους στο να βοηθάμε άτομα με ειδικές ανάγκες, να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα.

1

Ανάβαση σε βουνά όπως στον Όλυμπο στα 2.912 μέτρα, περιήγηση σε ποτάμια, λίμνες, σπήλαια, μέρη με φυσική ομορφιά, μνημεία και μουσεία αλλά και κολύμπι, υποβρύχιο ψάρεμα και βαρκάδα, είναι κάποιες από τις δραστηριότητές που οργανώνει και πραγματοποιεί ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη για άτομα με κινητικά προβλήματα που ζουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

3

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, η αγάπη της κας. Σουζάνας Γεωργούλη και του κου. Γιώργου Μπαϊρακτάρη για τη φύση, την ορειβασία και τα θαλάσσια σπορ, σε συνδυασμό με την αγάπη τους για τον συνάνθρωπο και ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και κλήθηκαν έπειτα από κάποιο ατύχημα, να ζήσουν μια δύσκολη διαφορετική πραγματικότητα σε αμαξίδιο, ήταν αρκετά για να αφιερώσουν τη ζωή τους στην επίτευξη αποστολών που για κάποιους φαντάζουν ανέφικτα όνειρα.

Η πιο συγκινητική στιγμή που έζησαν όπως λένε, ήταν όταν ένας χρήστης αμαξιδίου, έβαλε την υπογραφή του στο βιβλίο της κορυφής «Σκολιό» του Ολύμπου στα 2.912 m στην οποία έφτασε με την βοήθειά τους. «Κλαίγαμε όλοι όταν φτάσαμε στην κορυφή. Σκεφτείτε πως ένιωθε ο 35χρονος, ο οποίος πριν το ατύχημα ήταν ορειβάτης και όταν επέστρεφε με τη μηχανή του στην Αθήνα, μετά από ορειβασία στον Όλυμπο, έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος και τελικά κατάφερε με το αμαξίδιο και τη βοήθειά μας να ανέβει και πάλι στη συγκεκριμένη κορυφή», περιγράφει συγκινημένος.

«Έχω κάνει υποβρύχιο ψάρεμα με τετραπληγικο άτομο. Είναι δύσκολο ακόμα και να σας περιγράψω με λόγια, πώς ο άνθρωπος αυτός, εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του, που κατάφερε να κάνει κάτι που μόνο ονειρευόταν μετά το ατύχημα που είχε», αναφέρει.

«Θέλουμε να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, σε άτομα που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να δραστηριοποιηθούν σε πολλούς τομείς, όπως τα σπορ και τα ταξίδια αναψυχής», επισημαίνει η κα. Σουζάνα Γεωργούλη και εξηγεί πως τα άτομα με κινητικά προβλήματα, έχουν τις ίδιες ανάγκες με όλους και υπάρχει τρόπος να ικανοποιηθούν αυτές οι ανάγκες για ψυχαγωγία και αθλητισμό με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

«Αποκτήσαμε εξοπλισμό όπως αμαξίδιο παντός εδάφους, ηλεκτροκίνητο σκούτερ, βοήθημα για την είσοδο στο νερό όπου δεν υπάρχει ανάλογη υποδομή, φουσκωτή βάρκα και είδη ατομικής προστασίας», σημειώνει η ίδια και διευκρινίζει πως μαζί με τον σύζυγό της, τα τελευταία επτά χρόνια, σχεδιάζουν και υλοποιούν προγράμματα διακοπών, με παράλληλη φροντίδα των καθημερινών αναγκών και προστασία της ζωής και της υγείας των ΑΜΕΑ».

Το ζευγάρι είναι φροντιστές, βοηθοί Ατόμων με Αναπηρία σε διακοπές, σπορ και ψυχαγωγικές δραστηριότητες και οι δύο έχουν την απαραίτητη παιδεία και τις γνώσεις που χρειάζονται (νοσηλευτική, διασώστες, πλήρωμα ασθενοφόρου, πρώτες βοήθειες και εκπαίδευση στην φροντίδα ατόμων με αναπηρία).

Όπως επισημαίνουν, «Τα περισσότερα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα, διστάζουν, λόγω των συνθηκών, και μερικώς λόγω νοοτροπίας, να βγουν από το σπίτι τους και να δραστηριοποιηθούν σε διάφορους τομείς. Αυτό είναι που προσπαθούμε να αλλάξουμε και πραγματικά είμαστε ευτυχείς που μπορέσαμε να κάνουμε κάτι γι΄ αυτό. Χρειάζεται βέβαια πολλή δουλειά ακόμα. Εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο, άλλωστε είναι σημαντικό να τονίσουμε πως, είναι τεράστια και η δική μας χαρά και ικανοποίηση από την προσφορά μας προς τους συνανθρώπους μας».