Ένας υπερτυχερός του ΛOTTO σπατάλησε 40 εκατ. λίρες σε 8 χρόνια: Ξόδευε 100.000 τη βδομάδα

Newsroom
Ένας υπερτυχερός του ΛOTTO σπατάλησε 40 εκατ. λίρες σε 8 χρόνια: Ξόδευε 100.000 τη βδομάδα
Ο νικητής της βρετανικής λοταρίας είχε κερδίσει το αδιανόητο ποσό των 161 εκατομμυρίων λιρών.

Ο νικητής που τα πήρε όλα στη βρετανικής λοταρία φέρεται να ξόδευε τα χρήματα που κέρδισε με ρυθμό 100.000 λιρών την εβδομάδα.

Ο Κόλιν Βάιρ ο οποίος μετά από πολλές προσπάθειες κατάφερε να κερδίσει 161 εκατομμύρια λίρες το 2011, ξόδεψε περίπου 40 εκατομμύρια λίρες από τα κέρδη του πριν πεθάνει το 2019 από σηψαιμία και «οξεία νεφρική βλάβη».

Ο Βάιρ και η σύζυγός του Κριστίν, με την οποία χώρισε μερικά χρόνια μετά, αποτέλεσαν τότε τους νικητές του μεγαλύτερου επάθλου που κέρδισε ποτέ κανείς στο τζακ ποτ του EuroMillions. Τότε έγιναν οι δεύτεροι μεγαλύτεροι νικητές του EuroMillions στην Ευρώπη, αλλά έχασαν τον τίτλο όταν ένα ανώνυμο άτομο στην Ιταλία κέρδισε ένα τζάκποτ αξίας 193 εκατομμυρίων λιρών.

Πριν από το τυχερό του τζακ ποτ, ο Βάιρ είχε εργαστεί ως εικονολήπτης στον σκωτσέζικο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο STV. Η πρώην σύζυγός του, Κριστίν εργαζόταν ως ψυχιατρική νοσοκόμα.

Σύμφωνα με την independent, η τεράστια περιουσία του Βάιρ επενδύθηκε σε πολυτελή ακίνητα, αυτοκίνητα καθώς και τη δημιουργία φιλανθρωπικού καταπιστεύματος.

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα του ζευγαριού, το «Weir Charitable Trust», έπεσε θύμα απάτης το 2015. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η τρίτη φορά που οι Βάιρς γίνονταν στόχος απατεώνων μετά τη νίκη τους στη λοταρία το 2011.