Οι επιδοτήσεις στο ρεύμα για τον Φεβρουάριο: Στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα (vid)

Newsroom
Οι επιδοτήσεις στο ρεύμα για τον Φεβρουάριο: Στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα (vid)
Τις νέες επιδοτήσεις της κυβέρνησης στα τιμολόγια για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος για το μήνα Φεβρουάριο έδωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης (31/1) τις νέες επιδοτήσεις της κυβέρνησης για τα τιμολόγια ρεύματος του μηνός Φεβρουαρίου, τονίζοντας ότι οι χρεώσεις είναι μειωμένες έως και 65% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Όπως τόνισε, οι επιδοτήσεις αφορούν το 90% των νοικοκυριών.

«Οι καταναλωτές έχουν συνειδητοποιήσει ότι θα έχουν την ηλεκτρική ενέργεια σε προσιτή τιμή για όσο χρειαστεί» είπε αρχικά ο Κώστας Σκρέκας συμπληρώνοντας ότι «είμαστε σε δραματική αποκλιμάκωση των τιμών του φυσικού αερίου ως αποτέλεσμα και της επιβολής πλαφόν».

«Η κρίση έχει αμβλυνθεί αλλά δεν έχει τελειώσει και εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι θα είμαστε δίπλα στους πολίτες για όσο διάστημα χρειαστεί. Στηρίξαμε την κοινωνία με 8,2 δισ. ευρώ για τους λογαριασμούς του ρεύματος. Το ίδιο θα κάνουμε και τον Φεβρουάριο που τα τιμολόγια είναι μειωμένα έως 64%» είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος ανακοινώνοντας τις επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Φεβρουάριο.

Όπως τόνισε, οι επιδοτήσεις αφορούν το 90% των νοικοκυριών.

Αναλυτικά τόνισε ότι οι επιδοτήσεις για τον μήνα Φεβρουάριο έχουν ως εξής:

  • Για τα οικιακά τιμολόγια με κατανάλωση έως 500kW, η επιδότηση θα είναι 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα
  • Για τα κοινωνικά τιμολόγια, η επιδότηση θα είναι 88 ευρώ ανά μεγαβατώρα
  • Για τα επαγγελματικά τιμολόγια, η επιδότηση θα είναι 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα
  • Για τα αγροτικά τιμολόγια, η επιδότηση θα είναι 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα

Συνολικά η επιδότηση του κράτους θα φτάσει τα 95 εκατ. ευρώ.