Παίρνουν το σπίτι σε καρδιοπαθή με τρία παιδιά: «Μου είπαν Κυριακή ότι Δευτέρα μού το παίρνουν, θα μείνω στον δρόμο» (vid)

Newsroom
Παίρνουν το σπίτι σε καρδιοπαθή με τρία παιδιά: «Μου είπαν Κυριακή ότι Δευτέρα μού το παίρνουν, θα μείνω στον δρόμο» (vid)
Ένας άνθρωπος χάνει το σπίτι του, καθώς σήμερα δικαστικοί κλητήρες μεταβαίνουν να του το πάρουν. Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική του κατοικία, ενώ ο άνδρας είναι καρδιοπαθής και έχει τρία παιδιά.

Στο δρόμο πρόκειται να μείνει ένα καρδιοπαθής με τρία παιδιά, ο οποίος παρά τις προσπάθειές του να συμβιβαστεί με την τράπεζα χάνει τη μια και μοναδική του κατοικία.

«Έκανα όλες τις προσπάθειες. Τους πρότεινα να τους πληρώνω ένα τίμημα τον μήνα, σαν ενοίκιο, αξιοπρεπές. Δεν το δέχτηκαν. Τους είπα ότι θα βρω αγοραστή, δεν το δέχτηκαν και με ειδοποίησαν τελευταία στιγμή, Κυριακή μεσημέρι, ότι πρέπει αμέσως να φύγω και Δευτέρα πρωί έρχονται να μου πάρουν το σπίτι, να με ξεσπιτώσουν», δηλώνει ο κ. Γιάννης, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN.

«Θα έρθει ο δικαστικός επιμελητής, ίσως και με αστυνομία (...). Άμα μου κλείσουν το σπίτι, τι να κάνω, θα φύγω, θα ξεσπιτωθώ. Θα μείνω στον δρόμο, δεν έχω πού αλλού», προσθέτει ο κ. Γιάννης.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, Μαριάννα Γκρέκη, η αντικειμενική αξία της κατοικίας του εντολέα της υπερβαίνει για λίγο τα όρια που τίθενται ανά κατηγορία.

«Αυτό αυτομάτως τον βγάζει από αυτή τη δικλείδα ασφαλείας, από το παραθυράκι που θα μπορούσε να προστατευτεί (...). Καλείται να δει τι θα κάνει για να στεγάσει την πενταμελή του οικογένεια. Έχει τρία προστατευόμενα παιδιά», εξηγεί η κ. Γκρέκη.

Ο κ. Γιάννης σταμάτησε να πληρώνει γύρω στο 2010, όταν απολύθηκε από τη δουλειά του. Ωστόσο, το 2015 που ξαναβρήκε δουλειά, άρχισε να πληρώνει ξανά.

«Ξεκίνησα να πληρώνω το '15 για ένα-δύο χρόνια. Μετά ήμουν πάλι άνεργος. Τώρα ξαναβρήκα δουλειά. Δυστυχώς με έχει χτυπήσει η ανεργία», εξηγεί στο τέλος.