Ο Γιουσέιν Μπολτ έπεσε θύμα απάτης: Έχασε 12,7 εκατομμύρια δολάρια

Newsroom
Ο Γιουσέιν Μπολτ έπεσε θύμα απάτης: Έχασε 12,7 εκατομμύρια δολάρια
Περιπέτειες για τον θρύλο του στίβου, καθώς έχασε το τεράστιο ποσό των 12,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ Usain Bolt δήλωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή (27/01) για το πώς 12,7 εκατομμύρια δολάρια χάθηκαν από μια ιδιωτική επενδυτική εταιρεία, την οποία οι αρχές ερευνούν ως μέρος μιας τεράστιας απάτης που ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία.

Ο Μπολτ δήλωσε επίσης ότι απέλυσε τον μάνατζερ, που του έδινε επιχειρηματικές προτάσεις, προσθέτοντας ότι δεν επρόκειτο για φιλικό «διαζύγιο». Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν έχει ακόμη λεφτά, ο αθλητής γέλασε.

«Δεν είμαι απένταρος, αλλά σίγουρα έχασα πολλά λεφτά», είπε. «Το ποσό αυτό ήταν για το μέλλον μου. Όλοι γνωρίζουν ότι έχω τρία παιδιά. Εξακολουθώ να φροντίζω τους γονείς μου και εξακολουθώ να θέλω να ζω μια ζωή γεμάτη απολαύσεις».

Οι δικηγόροι του Μπολτ δήλωσαν ότι ο λογαριασμός του αθλητή στην Stocks and Securities Limited με έδρα το Κίνγκστον μειώθηκε από σχεδόν 12,8 εκατομμύρια δολάρια σε περίπου 12.000 δολάρια.

«Δεν υπάρχει τίποτα να πούμε σε αυτό το στάδιο, δεδομένου του τι συμβαίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Έχουμε συναντηθεί με πρόσωπα και ασχολούμαστε με ορισμένα θέματα».

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομικών της Τζαμάικα Νάιτζελ Κλαρκ ανακοίνωσε ότι ο διευθυντής της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών παραιτείται και ότι η Τράπεζα της Τζαμάικα θα είναι πλέον υπεύθυνη για τη ρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος του νησιού.

Είπε ότι αρκετές κυβερνητικές υπηρεσίες και ηλικιωμένοι πελάτες επηρεάστηκαν επίσης από την υποτιθέμενη απάτη.

Οι αρχές της Τζαμάικα ζήτησαν βοήθεια από το FBI και άλλους άγνωστους διεθνείς εμπειρογνώμονες, προσθέτοντας ότι οι πελάτες έλαβαν ψευδείς δηλώσεις σχετικά με τα υπόλοιπα τους ως μέρος της υποτιθέμενης απάτης.