Η κακοκαιρία «δείχνει τα δόντια» της στη Ρόδο: Στο έλεος των ανέμων το «νησί των Ιπποτών» (vids)

Newsroom
Η κακοκαιρία «δείχνει τα δόντια» της στη Ρόδο: Στο έλεος των ανέμων το «νησί των Ιπποτών» (vids)
Σοβαρά προβλήματα από το πρωί στο νησί των Δωδεκανήσων με διακοπές ρεύματος και δυσκολία στην κυκλοφορία.

Η κακοκαιρία μπορεί να μην έχει σκεπάσει σήμερα την Αττική όπως χθες, όμως συνεχίζει και ταλαιπωρεί αρκετές περιοχές της χώρας. Σήμερα Παρασκευή(27/01), σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο καιρού, ισχυρές βροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις προβλέπονται έως και τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και τις ανατολικές Κυκλάδες, έως και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και έως το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.

@onlylove2023 #foryou #foryoupage #καταιγιδες #χαλαζι #onlylove2023 #tsirogiannisthomas #thomastsiros #thomastomas2022 #theodoralamprou1989 ♬ πρωτότυπος ήχος - I support autism (Αγγελος)

Σημαντικά προβλήματα παρατηρήθηκαν από το πρωί στη Ρόδο με τα βίντεο από το νησί να δείχνουν τους πολύ ισχυρούς ανέμους να χτυπούν δίχως έλεος αρκετές περιοχές του «νησιού των Ιπποτών».

Παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και Λύκεια, παραμένουν κλειστά για σήμερα Παρασκευή, με απόφαση που εξέδωσε χθες το μεσημέρι ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, αλλά τα μαθήματα έγιναν διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής Webex.

Σύμφωνα επίσης με τη Ροδιακή, όλοι σχεδόν οι φωτεινοί σηματοδότες του κέντρου βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ροδιακή έχει δεχθεί μέχρι τώρα αρκετές κλήσεις για την απομάκρυνση κλαδιών και δέντρων που έχει τσακίσει η κακοκαιρία.

Επίσης έκανε έκκληση σε όλους τους κατοίκους του νησιού να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες καθώς η κακοκαιρία εντείνεται. Και τέλος επισήμανε ότι οι καιρικές συνθήκες είναι απαγορευτικές για οποιονδήποτε να επιχειρήσει να βάλει φωτιά στην ύπαιθρο καθώς οι κίνδυνοι για επέκταση με τέτοια ισχύ ανέμων είναι τεράστια. Χθες πάντως με παρόμοια καιρικά φαινόμενα, υπήρξαν τρεις τέτοιες περιπτώσεις συμπολιτών μας που έβαλαν φωτιά για να κάψουν κλαδιά στο χωράφι τους, γεγονός που προκάλεσε την άμεση παρέμβαση των στελεχών της Πυροσβεστικής Ρόδου, με αυστηρότητες συστάσεις σε βάρος τους.