Η Νικολούλη θα «γυρίσει» 18 χρόνια πίσω για την δολοφονία της Κικής από τον Δάνο: Αναλυτικά η υπόθεση (vid)

Newsroom
Η Νικολούλη θα «γυρίσει» 18 χρόνια πίσω για την δολοφονία της Κικής από τον Δάνο: Αναλυτικά η υπόθεση (vid)
Η υπόθεση της Κική Κούσογλου από την Βέροια, είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα, αφού η κοπέλα δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες για να βρεθεί η πανέμορφη νεαρή.

H Αγγελική Νικολούλη και το «Φως στο Τούνελ» επιστρέφουν την Παρασκευή (27/1) μέσα από την συχνότητα του Mega. Η δημοσιογράφος έκανε ένα instastory στο οποίο ενημέρωσε τους τηλεθεατές ότι θα ασχοληθεί με μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, 18 χρόνια πριν.

Νικολούλη

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την δολοφονία της Κικής Κούσογλου, μιας πανέμορφης κοπέλας, που της έκοψε το νήμα της ζωής της ο σύντροφός της Δάνης Μουρατίδης το 2005.

Η Αγγελική Νικολούλη τότε είχε συμβάλλει στην εξιχνίαση της δολοφονίας, αφού μιλούσε με τον σύντροφο της άτυχης κοπέλας, ο οποίος είχε δείξει προθυμία να βοηθήσει να βρεθεί η Κική.

Ωστόσο, έπεφτε σε αντιφάσεις, ενώ η δημοσιογράφος -όπως αποκάλυψε αργότερα- είχε καταλάβει και από την αμηχανία και τις κινήσεις του ότι κάτι έκρυβε.

Τι είχε συμβεί τότε

Η 20χρονη κοπέλα εξαφανίστηκε μυστηριωδώς τον Απρίλιο του 2005. Η οικογένειά της αποφάσισε να απευθυνθεί στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη. Ανάμεσα στους ανθρώπους που αναζητούσαν την κοπέλα ήταν και ο επί 5 χρόνια σύντροφός της Δάνος Μουρατίδης, ο οποίος είχε δηλώσει και στην μητέρα της κοπέλας ότι ήθελε να βοηθήσει ώστε να βρεθεί.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες συγγενών και φίλων, οι δύο νέοι γνωρίστηκαν και ξεκίνησαν τη σχέση τους όταν η Κική ήταν 15 ετών, αλλά ως ζευγάρι αντιμετώπιζαν συχνά προβλήματα.

Εκείνος ήταν ζηλιάρης και η Κική θεωρούσε τον εαυτό της θύμα, επειδή κατά τους καυγάδες τους, συνήθως υποχωρούσε. Παρά τις συχνές εντάσεις, το ζευγάρι δεν έπαιρνε την απόφαση να χωρίσει και οι δυο νέοι έσμιγαν ξανά, μετά από κάθε καυγά.

Τον Μάρτιο του 2005 η κοπέλα του ζήτησε να χωρίσουν. Την ημέρα της εξαφάνισής της, συναντήθηκε μαζί του την ώρα που σχολούσε από την καφετέρια που δούλευε και εκείνος προσφέρθηκε να την πάει στο σπίτι της.

Η κοπέλα δέχτηκε, αλλά τελικά κατέληξαν στο σπίτι του νεαρού, όπου σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής, ξεκίνησαν τις ερωτικές περιπτύξεις χωρίς όμως να προχωρήσουν.

Η Κική το μετάνιωσε και ζήτησε από τον πρώην σύντροφό της να σταματήσουν και να την πάει στο σπίτι της. Τελικά ο νεαρός την έπεισε να κοιμηθεί στο δικό του σπίτι χωρίς όμως να έχουν επαφή. Όταν η Κική αποκοιμήθηκε, ο Δάνος ο οποίος ήταν σίγουρος ότι η κοπέλα είχε γνωρίσει κάποιον άλλον, έψαξε το κινητό της.

Ένα μήνυμα προς την κολλητή της φίλη που έγραφε: «τι να κάνω που τον θέλω πάλι και ο μ… δεν είπε τίποτα για μετά», τον εξόργισε. Έξαλλος, όρμησε στο δωμάτιο, την ξύπνησε και άρχισαν να καυγαδίζουν.

Η δολοφονία και η «εξαφάνιση»

Από το επόμενο πρωί, τα ίχνη της Κικής χάθηκαν. Τότε ο δολοφόνος ξεκίνησε το «θέατρο» τονίζοντας πως θέλει να βρεθεί η αγαπημένη του. Μάλιστα ήταν από τους πρώτους ύποπτους που εξετάστηκαν και παραδέχτηκε ότι ήταν μαζί της το βράδυ πριν εξαφανιστεί, αλλά επέμενε ότι δεν γνώριζε τίποτα άλλο.

«Ξύπνησα και δεν τη βρήκα στο δωμάτιο», είπε ενώ ανέφερε πως όταν διαπίστωσε ότι η Κική είχε φύγει, θεώρησε ότι ο χωρισμός τους ήταν οριστικός και της έστειλε το εξής μήνυμα: «όπως νομίζεις εσύ. Ελπίζω να είσαι ευτυχισμένη. Καλά να περνάς, φιλάκια».

Οι Αρχές δεν είχαν κάποιο στοιχείο εναντίον του και τον άφησαν ελεύθερο.

Η υπόθεση της εξαφάνισης της κοπέλας όμως έγινε γνωστή και είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο και ενώ εκείνος αρχικά δεν ήθελε να δώσει συνέντευξη σε κανέναν, αλλά τελικά, μετά από μερικές εβδομάδες, μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη, στην οποία υποστήριξε τα ίδια που είχε πει και στους αστυνομικούς.

Μάλιστα, ο νεαρός έκανε έκκληση σε όποιον γνώριζε πληροφορίες να βοηθήσει, ώστε να βρεθεί η αγαπημένη του.

Η αστυνομία είχε ήδη τις υποψίες της, αλλά και η δημοσιογράφος ισχυρίστηκε ότι τον θεώρησε ύποπτο, εξαιτίας των αντιδράσεών του. Οι αρχές αξιολόγησαν όλα τα νέα στοιχεία που προέκυψαν και οι υποψίες στράφηκαν ξανά στον Δάνο.

«Μίλησαν» τα κινητά- Η ομολογία

Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ενημέρωσε την αστυνομία, ότι όταν το μήνυμα εστάλη στην Κική, οι δύο συσκευές, έπαιρναν σήμα από την ίδια κεραία, βρίσκονταν δηλαδή στο ίδιο σημείο.

Τότε ο δολοφόνος κατάλαβε ότι πια δεν μπορούσε να κρυφτεί και ομολόγησε το έγκλημά του. Κατά τον καυγά τους στο σπίτι του θόλωσε και στραγγάλισε την αγαπημένη του.

«Την τράβηξα πάνω μου. Δεν θυμάμαι αν φώναζε ή αν είπε κάτι. Όταν την άφησα, δεν κουνιόταν. Έπιασα το σφυγμό της. Διαπίστωσα πως δεν αναπνέει. Εκείνη την ώρα τα έχασα. Πανικοβλήθηκα και αποφάσισα να την εξαφανίσω. Δεν ξέρω τι έπαθα. Λες και δεν ήμουν εγώ», είχε ομολογήσει.

Αμέσως μετά τον φόνο μετέφερε το πτώμα στην περιοχή του φράγματος Ασωμάτων, όπου το άφησε.

Πήρε την τσάντα και τα προσωπικά αντικείμενα του θύματος και τα πέταξε κάπου μακριά ώστε να μη βρεθούν ποτέ. Στη συνέχεια πήγε στο σπίτι ενός ξαδέλφου του και του ομολόγησε ακριβώς τι είχε συμβεί. Το επόμενο πρωί, οι δυο τους έθαψαν το πτώμα σε μέρος που κανείς δεν θα το έβρισκε.

Μετά την ομολογία υπέδειξε στις αρχές το σημείο που είχε θάψει το σώμα της Κικής Κούσογλου.

Στην απολογία του, ο δράστης ήταν ψύχραιμος και υποστήριξε ότι θόλωσε και έκανε μηχανικές κινήσεις σαν να μην ήταν ο εαυτός του, ενώ ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια της Κικής. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης, ενώ στο ξάδελφό του, που τον είχε βοηθήσει, ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

*Με πληροφορίες από mixanitouxronou.gr.