Ο Τσίπρας αποκάλυψε τα 6 ονόματα που παρακολουθούσε η ΕΥΠ

Newsroom
Ο Τσίπρας αποκάλυψε τα 6 ονόματα που παρακολουθούσε η ΕΥΠ
Τα έξι πρόσωπα που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ αποκάλυψε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.

Τα στοιχεία της ΑΔΑΕ που παρουσίασε και κατέθεσε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε τα ονόματα όσων -με βάση τα στοιχεία που του έδωσε μετά από αίτημά του η ΑΔΑΕ- παρακολουθούσε η ΕΥΠ.

Σε αυτά περιλαμβάνονται:

  1. ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης
  2. ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος
  3. ο Αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης
  4. ο πρώην Σύμβουλος Ασφάλειας Αλέξανδρος Διακόπουλος
  5. οι επικεφαλής (πρώην και νυν) της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών Αριστείδης Λάγιος
  6. και Θόδωρος Αλεξόπουλος

«Ο φάκελος αυτός περιείχε τα αποτελέσματα της έρευνας της ΑΑΔΕ μετά από αίτημα που κατέθεσα στις 7 Δεκεμβρίου στην αρχή», είπε και πρόσθεσε: «Εμπλούτισα το αίτημά μου κατόπιν γραπτού αιτήματος της αρχής με μεταγενέστερο αίτημά μου στις 28 Δεκεμβρίου. Περιέχει τα παράνομα έργα του σκοτεινού παρακράτους που έστησε ο κ. Μητσοτάκης.

Περιέχει το σκοτάδι. Στις 28/12 και ενώ ήταν γνωστό ότι στα αρχεία των παρόχων είχε βρει αρχεία νόμιμων επισυνδέσεων ζήτησα επισήμως να διεξαχθεί έλεγχος για να διαλευκάνει αν ετέθη πράγματι σε επισύνδεση από την ΕΥΠ με διάταξη από την εισαγγελέα ο υπουργός Εργασίας, Χατζηδάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΣ κ. Λαλούσης ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του πρωθυπουργού κ. Διακόπουλος, ο κ. Λάγιος και ο κ. Αλεξόπουλος της διεύθυνσης εξοπλισμών. Η απάντηση που έλαβα στον φάκελο αυτό ήταν 6 στα 6. Για όλους βρέθηκαν επισυνδέσεις της ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη και έτσι έχουμε φτάσει στον αριθμό 10 επισήμως. Υπάρχουν ευρήματα παρακολούθησής τους από την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη», ανέφερε.