Αποχώρησαν από την πίσω πόρτα οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη: «Κάτω το κεφάλι ρε» φώναξαν διαδηλωτές (vid)

Newsroom
Αποχώρησαν από την πίσω πόρτα οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη: «Κάτω το κεφάλι ρε» φώναξαν διαδηλωτές (vid)
Αποχώρησαν πριν από λίγο από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οι 12 κατηγορούμενοι για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Τεταμένο είναι το κλίμα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με δεκάδες άτομα να φωνάζουν συνθήματα για τον Άλκη Καμπανό, ενώ την ίδια ώρα οι 12 κατηγορούμενοι για τη στυγερή δολοφονία του μετά τη διακοπή της δίκης αποχώρησαν από την πίσω πόρτα και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά του Δικαστικού Μεγάρου υπό τον φόβο επεισοδίων, ενώ διμοιρίες της ομάδας ΟΠΚΕ βρίσκονται στην πίσω πόρτα του κτιρίου, όπου πριν από λίγο αποχώρησαν οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Μάλιστα κάποια άτομα προσπάθησαν να προσεγγίσουν την κλούβα των ΜΑΤ, φωνάζοντας «κάτω το κεφάλι ρε». Έξω από την κεντρική είσοδο δεκάδες άτομα φωνάζουν συνθήματα για τον 19χρονο, όπως «Άλκης ζωντανός, για πάντα Αρειανός» καθώς και συνθήματα κατά των κατηγορουμένων, όπως «Δολοφόνοι, ισόβια».

Κούγιας για υπόθεση Άλκη: «Δικαιώνομαι για το αίτημά μας να γίνει η δίκη στην Αθήνα, δείτε τι γίνεται»

Έπειτα από την διακοπή της δίκης, ο κ. Κούγιας σε σύντομες δηλώσεις του στους δημοσιογράφους χαρακτήρισε ως «αξιοπρόσεκτο» το γεγονός ότι απορρίφθηκε το αίτημα για την διεξαγωγή της δίκης στην Αθήνα, ώστε να αποφευχθούν σοβαρά επεισόδια και να πραγματοποιηθεί μια ήρεμη δίκη.

«Δυστυχώς δικαιώνομαι γι' αυτό το αίτημά μας, καθώς μπορείτε να δείτε τι γίνεται και φανταστείτε τι θα ακολουθήσει και τις επόμενες μέρες. Εύχομαι η δική να διεξαχθεί με ηρεμία, εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τη Δικαιοσύνη ώστε να έχουμε μια δίκαιη απόφαση».

Παράλληλα, σχολίασε πως θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες στιγμές λύτρωσης για τους γονείς του Άλκη αλλά και για τους κατηγορουμένους, «οι οποίοι καλούνται επιτέλους να ενημερώσουν και την οικογένεια αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, τι ακριβώς συνέβη εκείνη την ημέρα, γιατί μέχρι τώρα υποτίθεται πως κανείς δεν έχει κάνει τίποτα»

Νωρίτερα, συνθήματα φώναξαν κατά την αποχώρηση των γονιών του Άλκη από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, συγκεντρωμένοι που βρίσκονταν από νωρίς το πρωί στο σημείο, όπως «Άλκης ζωντανός για πάντα Αρειανός» και παράλληλα φώναξαν συνθήματα κατά του ΠΑΟΚ.

Θυμηθείτε τι είχε πει ο πατέρας του Άλκη Καμπανού στο Gazzetta.gr