«Λύγισε» ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος στο MasteChef με την εξομολόγηση του τρανς διαγωνιζόμενου (vid)

Newsroom
«Λύγισε» ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος στο MasteChef με την εξομολόγηση του τρανς διαγωνιζόμενου (vid)
Συγκίνησε τους κριτές του MasterChef η ιστορία του Αιμίλιου, ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία φυλομετάβασης.

Έντονη συναισθηματική φόρτιση προκάλεσε στην κριτική επιτροπή του MasterChef η παρουσία του Αιμίλιου από την Αγία Νάπα. Ο διαγωνιζόμενος μίλησε για το bullying που δεχόταν και τον ανάγκασε να παρατήσει την μαγειρική.

Ο νεαρός παίκτης ανέφερε πως είναι σε διαδικασία φυλομετάβασης και σε ενδεχόμενο που κερδίσει τον διαγωνισμό, θα τον βοηθήσει στην εγχείρηση. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της εξομολόγησής του, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυα συγκίνησής του.

«Είναι η μη σεξουαλική αποδοχή. Είμαι τρανς και με αποκαλούσαν με το όνομα της ταυτότητας κυρίως ή πολλές φορές το έκαναν σκόπιμα. Κάποιοι δεν το αντιλαμβάνονται και δεν το δέχονται για διάφορους λόγους. Το να το συνειδητοποιήσω εγώ ήταν πανεύκολο. Το να το μεταδώσω, να το πω και να το δείξω ήταν το δύσκολο. Τώρα να είσαι κάπου που δεν νιώθεις άνετα και να καταπιέζεις μια ζωή τον εαυτό σου για να είναι ο οποιοσδήποτε εντάξει; Καταπιέζεις εσένα. Αν ζεις μια ζωή για να είναι οι άλλοι χαρούμενοι, τι την ζεις;

Ξεκίνησα την φυλομετάβαση τον Αύγουστο και πρέπει να παρακολουθείς ταυτόχρονα πολλούς γιατρούς… Δεν είμαι για να είμαι αυτό. Μπορώ να είμαι ο εαυτός μου σε άλλο σώμα. Το μέσα είναι το ίδιο», είπε αρχικά ο Αιμίλιος στο MasterChef, εξηγώντας όλη την διαδικασία.

«Το χρηματικό έπαθλο είναι στην ουσία το ποσό της μεγάλης εγχείρησης. Στην ουσία η εγχείρηση θα μου χαρίσει αυτό που δεν μου χάρισε η γέννησή μου. Αν σε όλη σου την ζωή πρέπει να είσαι δυνατός και δεν μπορείς να έχεις άλλη επιλογή, το να έρθει η στιγμή που θα είσαι ευάλωτος είναι πάτημα. Δεν πρέπει. Γιατί να επιτρέψω σε κάποιον να με κάνει να πονώ» πρόσθεσε ο Αιμίλιος με δάκρυα στα μάτια.