Το κακοποιημένο σκυλί που ζωγραφίζει με την γλώσσα του: Έγινε viral και βρήκε οικογένεια (vid)

Newsroom
Το κακοποιημένο σκυλί που ζωγραφίζει με την γλώσσα του: Έγινε viral και βρήκε οικογένεια (vid)
Το παρατσούκλι του είναι «Βαν Γκογκ», καθώς έχει ένα μοναδικό ταλέντο να δημιουργεί πίνακες με την γλώσσα του.

Έναν έξυπνο τρόπο βρήκε ένα καταφύγιο ζώων στο Κονέντικατ των ΗΠΑ για να υιοθετηθεί ένα κακοποιημένο μπόξερ, που χρησιμοποιούνταν ως δόλωμα σε κυνομαχίες. Ο σκύλος είχε εντοπιστεί κακοποιημένος και αιμόφυρτος σε σωλήνα αποχέτευσης και οι γιατροί χρειάστηκε να ακρωτηριάσουν το ένα αυτί του. Γι' αυτό τον λόγο, το καταφύγιο του έδωσαν το όνομα του Ολλανδού ζωγράφου, Βαν Γκογκ.

Καθώς υπήρξε περιορισμένο ενδιαφέρον για την υιοθεσία του αποφάσισαν να τον στρέψουν προς τη ζωγραφική. Πιο συγκεκριμένα έβαλαν χρώμα πάνω σε καμβάδες, τους κάλυψαν με μία πλαστική συσκευασία και πάνω της τοποθέτησαν φαγητά. Καθώς το χαριτωμένο μπόξερ καταβρόχθιζε τις λιχουδιές το χρώμα απλωνόταν παντού.

Στη συνέχεια οι πίνακες τέθηκαν σε δημοπρασία και χάρη στη δημοσιότητα που πήρε η ιστορία του τετράποδου Βαν Γκογκ κατάφερε να βρει την παντοτινή του οικογένεια.
«Είναι κάτι πολύ όμορφο, επειδή οι άνθρωποι δεν υποστηρίζουν μόνο τη διάσωση, αλλά υποστηρίζουν και τον σκύλο» δήλωσε στο Fox News η Jaclyn Gartner, ιδρύτρια της οργάνωσης και επιμελήτρια της έκθεσης τέχνης, σημειώνοντας πως ο Βαν Γκογκ απήλαυσε, με το παραπάνω, την καλλιτεχνική του πορεία.

Η ίδια ανέφερε ότι έγινε μια πρώτη δημοπρασία στις δομές του καταφυγίου, αλλά υπήρξε μικρό ενδιαφέρον και έτσι αποφασίστηκε να γίνει άλλη μία προσπάθεια, αυτή τη φορά διαδικτυακά. Η είδηση έγινε viral μέσω του TikTok, με το σχετικό βίντεο να έχει περισσότερα από 300.000 views, και τα έργα του ζώου πουλήθηκαν αμέσως.