Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Δρακόντεια τα μέτρα, στον δρόμο 1.000 αστυνομικοί, 2 ελικόπτερα και 5 drones (vid)

Newsroom
Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Δρακόντεια τα μέτρα, στον δρόμο 1.000 αστυνομικοί, 2 ελικόπτερα και 5 drones (vid)
Τα μέτρα που θα ισχύουν για την κηδεία του τέως βασιλιά θα είναι δρακόντεια, προκειμένου να διασφαλιστεί το γεγονός ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν επεισόδια.

Επί ποδός θα βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. από αύριο το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, καθώς αναμένεται να φτάσουν οι πρώτοι βασιλείς και εκπρόσωποι βασιλικών οικογενειών που θα παραστούν την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Τα μέτρα ασφαλείας, που θα τηρηθούν, οριστικοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρουσία του υπουργού, του αρχηγού της ΕΛΑΣ και υψηλόβαθμων αξιωματικών.Στα μέτρα ασφαλείας αποφασίστηκε να συμμετέχουν η κρατική ασφάλεια αλλά και η αντιτρομοκρατική.

Τη Δευτέρα (16/01), ισχυρή θα είναι η αστυνομική παρουσία στο κέντρο της Αθήνας και περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος και της Μητρόπολης, όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία, στις 12:00.

Drones αναμένεται να βρίσκονται στον αέρα από τις 06:00 το πρωί, όταν και στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης θα φτάσει η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Την ίδια ώρα, κορδέλες έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά, προκειμένου οι οδηγοί να μην αφήνουν τα οχήματα τους.

5

Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και περιπολικά της Άμεσης Δράσης θα συνοδεύσουν την αυτοκινητοπομπή με τους υψηλούς προσκεκλημένους που θα μεταβούν στα πρώην βασιλικά κτήματα.

Η πομπή θα κατευθυνθεί σε Κατεχάκη - Αττική οδό- έξοδο Βαρυμπόμπη. Στο σχέδιο υπάρχουν δύο ακόμη εναλλακτικές διαδρομές, καθώς μπορεί να προκύψει κάποιο γεγονός –τροχαίο ή αυξημένη κίνηση, με αποτέλεσμα να αλλάξουν τα δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, για την τήρηση των μέτρων στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα υπάρξει η συμμετοχή 1000 αστυνομικών, 2 ελικοπτέρων και 5 drones ενώ μέσα στη Μητρόπολη θα βρεθούν τα 187 άτομα τα οποία και έχουν προσκλήσεις.

Την ίδια ώρα, οι εργασίες στο Τατόι συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς για την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Τατόι (14/01_ προκειμένου να κάνει αυτοψία στην πρόοδο των εργασιών, ώστε να είναι όλα έτοιμα τη Δευτέρα (16/01).

Στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρό της, Παναγιώτη Πικραμμένο και την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε εχθές.

Το παρών αναμένεται να δώσει η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία είναι και βαφτισιμιά του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, οι βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, αλλά και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα παραβρεθεί και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Άγνωστο παραμένει αν θα ταξιδέψει στην Αθήνα και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Παράλληλα, ως εκ του θεσμικού του ρόλου ως περιφερειάρχης Αθηνών, στη Μητρόπολη αναμένεται να βρεθεί ο Γιώργος Πατούλης.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανία με την Λετίθια, Μαργαρίτα της Δανίας με τον γιο της Φρεδερίκο, ο πρίγκιπας της Νορβηγίας Χαουκούν, η βασιλική οικογένεια της Σουηδίας, ο πρώην πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Συμεών, θα ταξιδέψουν στην Αθήνα και θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Παράλληλα, στο ξενοδοχείο St. George Lycabettus θα διαμείνουν ο πρώην της Ισπανίας Κάρολος και η κόρη της βασίλισσας της Ισπανίας, ενώ ο Αλβέρτος του Μονακό και η αδελφή του θα διαμείνουν στο ξενοδοχείο Athens Plaza.

Ο Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος θα διαμείνει στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα Παλλάς». Η κόρη της βασίλισσας της Αγγλίας Άννα θα καταλύσει στη βρετανική πρεσβευτική κατοικία στην Αθήνα. Το παρών στην κηδεία θα δώσει και ο βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος, καθώς το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου.