Ο Οικονόμου διαφωνεί με την απόφαση για τη κηδεία του Κωνσταντίνου: «Φοβική η κυβέρνηση, τι θα πούμε στους Δούκες;» (vid)

Newsroom
Ο Οικονόμου διαφωνεί με την απόφαση για τη κηδεία του Κωνσταντίνου: «Φοβική η κυβέρνηση, τι θα πούμε στους Δούκες;» (vid)
Ο Δημήτρης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της πρωινής του εκπομπής εξέφρασε την άποψη ότι ο έκπτωτος βασιλιάς Κωνσταντίνος έπρεπε να κηδευθεί με τιμές αρχηγού κράτους.

Το γύρο του διαδικτύου κάνει ο... καημός του Δημήτρη Οικονόμου, ο οποίος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης(11/01) για την κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ και το κλίμα που είχε δημιουργηθεί με το αν θα πρέπει ή όχι να κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους, εξέφρασε την... συμπόνοια του για τους «γαλαζοαίματους».

Αναρωτήθηκε αρκετές φορές, «τι θα τους πούμε» όταν έρθουν για το αν δεν τηρούνταν τα (κατά τον ίδιο) δέοντα. Μάλιστα, χαρακτήρισε φοβική την κυβέρνηση σε περίπτωση που δεν συναινούσε να γίνει η κηδεία με τιμές αρχηγούς κράτους, κάτι που τελικά δεν θα ισχύσει, αλλά ούτε και συγκέντρωνε πολλές πιθανότητες να γίνει.


«Θα έρθουν βασιλείς, πρίγκιπες, δούκες, πριγκίπισσες. Τι θα πούμε; Παιδιά εδώ είναι Ελλάδα, φοβόμαστε; Συνιστά σοβαρότητα αυτό; Τι θα πούμε; Κι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θα έρθουν από το εξωτερικό, τι θα τους πούμε; Εμείς δεν κάνουμε τέτοια στην Ελλάδα, είμαστε άλλο κράτος; Θα έρθει ο βασιλιάς Κάρολος, εμείς θα πούμε εδώ είναι Ελλάδα, μην ακουμπάτε; Οταν πεθαίνει ένας αρχηγός κράτους, βασιλιάς και λοιπά, γίνονται οι ανάλογες τιμές. Εδώ αν είμαστε άλλο κράτος και λειτουργήσει η κυβέρνηση φοβικά για μία ακόμα φορά, τι να πω...» είπε ο παρουσιαστής της εκπομπής «Σήμερα» του ΣΚΑΙ.