Το καλύτερο, αλλά και το χειρότερο αεροδρόμιο της Ευρώπης βρίσκονται στην Ελλάδα

Γιάννης Μπαϊρακτάρης
Το καλύτερο, αλλά και το χειρότερο αεροδρόμιο της Ευρώπης βρίσκονται στην Ελλάδα
Πιάσαμε κορυφή και στις δύο λίστες. Κάτι είναι κι αυτό.

Κάθε φορά που βρισκόμαστε στο αεροδρόμιο μάς διακατέχει ένα περίεργο συναίσθημα. Μια λαχτάρα για εξερεύνηση, αλλά κι ένας φόβος για την ερχόμενη πτήση. Δεν μπορούν να διαχειριστούν άλλωστε όλοι οι άνθρωποι με την ίδια ευκολία το ταξίδι με το αεροπλάνο. Ωστόσο, η βόλτα στα μαγαζιά του αεροδρομίου λίγο μετά τον έλεγχο των εισιτηρίων λειτουργεί και ως το καλύτερο αγχολυτικό.

Ένα καλά οργανωμένο, καθαρό και άνετο αεροδρόμιο βοηθάει στη συνολική εμπειρία των επιβατών. Και κάπως έτσι έρχονται και οι καλές κριτικές στην πλατφόρμα της Google. Μάλιστα, σε μια πρόσφατη έρευνα του βρετανικού Holidu σχετικά με τα καλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης βάσει των κριτικών που αφήνουν οι χρήστες της Google φάνηκε πως ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων.

....

Πιο συγκεκριμένα, σε περισσότερες από 29.000 κριτικές το ελληνικό αεροδρόμιο συγκέντρωσε βαθμολογία 4.4 αστεριών, κάτι που το ξεχωρίζει από τα άλλα δύο βρέθηκαν αρκετά ψηλά. Ο λόγος για το αεροδρόμιο της Ζυρίχης στην Ελβετία, το οποίο έχει επίσης 4.4 αστέρια, αλλά με 12 χιλιάδες λιγότερες κριτικές, καθώς και το Francisco Sá Carneiro στο Πόρτο της Πορτογαλίας με τα ίδια αστέρια σε 13.000 κριτικές.

Η κορυφή είναι δική μας σε αυτή τη λίστα, αλλά είμαστε πολύ ψηλά και στην ακριβώς αντίθετη, αυτή με τα χειρότερα αεροδρόμιο της Ευρώπης. Εκεί έχουμε το δεύτερο χειρότερο, το οποίο δεν είναι άλλο από τον Κρατικό Aερολιμένα Ηρακλείου Ν. Καζαντζάκης στην Κρήτη. Σε συνολικά 14.000 κριτικές έχει μόλις 2.7 αστέρια στην Google, με το αεροδρόμιο του Μπορντό στη Γαλλία να βρίσκεται σε ακόμη χειρότερη θέση, μαζεύοντας μόλις 2.6 αστέρια στις μισές βέβαια κριτικές.

....

Όσο για τα παράπονα στα σχόλια των χρηστών σχετικά με το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, τα περισσότερα ήταν πως το βρήκαν μικρό, παλιό και βρώμικο.

Το εντυπωσιακό Μουσείο Μελισσοκομικής Τέχνης και η μαγευτική Ακροναυπλία!