Ο πρώην τραγουδιστής των Sex Pistols είναι υποψήφιος για τη Eurovision: Το τραγούδι είναι αφιερωμένο στην γυναίκα του (vid)

Newsroom
Ο πρώην τραγουδιστής των Sex Pistols είναι υποψήφιος για τη Eurovision: Το τραγούδι είναι αφιερωμένο στην γυναίκα του (vid)
Η μπάντα του βρίσκεται ανάμεσα στους 6 υποψήφιους για την εκπροσώπηση της Ιρλανδίας στο θεσμό που γιορτάζει την μουσική.

Ο Τζόνι Ρότεν, ο οποίος αποτελεί πρώην τραγουδιστή των Sex Pistols, διεκδικεί να εκπροσωπήσει την Ιρλανδία στη Eurovision 2023, με την μπάντα Public Image Ltd.

Ο Τζον Λίντον, όπως είναι το πραγματικό όνομά του, συμμετέχει στον διαγωνισμό για τον εκπρόσωπο της Ιρλανδίας στη φετινή Eurovision με το «Hawaii». Ένα τραγούδι που ο ίδιος περιέγραψε ως μια ερωτική επιστολή προς την εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες σύζυγό του, Νόρα, η οποία πάσχει από Αλτσχάιμερ.

«Είναι αφιερωμένο σε όσους περνούν δύσκολες στιγμές στο ταξίδι της ζωής, με τον άνθρωπο για τον οποίο ενδιαφέρονται περισσότερο», δήλωσε ο 66χρονος. «Είναι επίσης ένα μήνυμα ελπίδας πως η αγάπη τελικά τα ξεπερνά όλα», συμπλήρωσε αναφερόμενος στο τραγούδι.

Σύμφωνα με το Reuters, oι PiL είναι ανάμεσα στους έξι υποψήφιους για να εκπροσωπήσουν την Ιρλανδία στη Eurovision, η οποία θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Λίβερπουλ. Ο εθνικός διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 3 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την ιρλανδική δημόσια τηλεόραση.