Νέο βίντεο από το επεισόδιο στο Φαρμακονήσι: Η παρενόχληση σκάφους του Λιμενικού από τους Τούρκους (vid)

Newsroom
Νέο βίντεο από το επεισόδιο στο Φαρμακονήσι: Η παρενόχληση σκάφους του Λιμενικού από τους Τούρκους (vid)
Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος η τουρκική ακταιωρός, εκτελεί επικίνδυνους ελιγμούς σε καθημερινή βάση.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το επεισόδιο παρενόχλησης σκάφους του λιμενικού στο Ανατολικό Αιγαίο από τουρκική ακταιωρό. Το περιστατικό συνέβη στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της νήσου Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Το επεισόδιο έλαβε χώρα όταν περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών εντός ελληνικών χωρικών υδάτων νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου. Η τουρκική ακταιωρός άρχισε να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του ελληνικού σκάφους, το πλήρωμα του οποίου προχώρησε σε ρίψη προειδοποιητικών βολών.

Όπως αναφέρεται και στο ρεπορτάζ του OPEN, οι Έλληνες λιμενικοί κατάφεραν να αποτρέψουν σοβαρό επεισόδιο. Η Τουρκία για ακόμη μια φορά κατάφερε να κάνει το άσπρο - μαύρο διαστρεβλώνοντας την ιστορία. Το φαινόμενο είναι σχεδόν καθημερινό, με τα τουρκικά αλιευτικά να μπαίνουν στα ελληνικά ύδατα, ώστε να ψαρέψουν.

Στη συνέχεια του ρεπορτάζ αναφέρονται και τα στατιστικά που αφορούν την αύξηση της ροής των μεταναστών. Πιο συγκεκριμένα, το 2022 σημειώθηκαν 1.798 περιστατικά διακίνησης μεταναστών, ενώ την ίδια στιγμή 12.140 μετανάστες έρχονται στα ελληνικά νησιά.