Το γιγάντιο χταπόδι που προκαλεί εφιάλτες (vid)

Newsroom
Το γιγάντιο χταπόδι που προκαλεί εφιάλτες (vid)
«Απελευθερώστε το Κράκεν!». Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες με το τεράστιο χταπόδι.

Κάποιες φορές αναρωτιέται κανείς τα μυστήρια που κρύβει ο βυθός της θάλασσας. Αυτή η απορία έρχεται να επαληθευτεί με την εικόνα που έχει σοκάρει εκατομμύρια πολίτες ανά το κόσμο.

Στην πλατφόρμα του TikTok φιλοξενείται ένα βίντεο που απεικονίζει το τεράστιο πλάσμα να ανασύρεται από την θάλασσα. Η εικόνα πραγματικά σου κόβει την ανάσα.

Στο βίντεό, η κάτοικος του Βανκούβερ έδειξε ένα τεράστιο χταπόδι που αγκιστρώθηκε στην παγίδα του πληρώματός της. Παρά το τεράστιο κατόρθωμα τόσο η ίδια όσο και το πλήρωμα της αποφάσισε να αφήσει το χταπόδι να επιστρέψει στα βάθη. Η ίδια στην λεζάντα γράφει: «Το πιο ωραίο θέαμα που έχω δει!».

@brookesirah Today’s catch caught us! The octopus held on for a bit then let go and swam back down. Coolest signt i’ve seen! #pacificoctopus ♬ original sound - brookesattar

Το viral βίντεο της Brooke που απαθανάτισε αυτή την σπάνια στιγμή προκαλεί δέος και έχει συγκεντρώσει πάνω από 41 εκατομμύρια προβολές και 2.4 εκατομμύρια likes.

Σε συνέντευξή της στην Global News, η Brooke υποστήριξε ότι εκείνη και το πλήρωμα νόμιζαν ότι είχαν απλώς πιάσει ένα τεράστιο φορτίο γαρίδων προτού ανασύρουν τον γιγαντιαίο πλάσμα.

«Όταν αρχίσαμε να ανεβάζουμε την παγίδα, ήταν πολύ βαριά, οπότε νομίζαμε πιάσαμε πολλές γαρίδες», δήλωσε. «Καθώς όμως αναδύονταν τα δίχτυα στην επιφάνεια αντικρίσαμε αυτό το ξεχωριστό χταπόδι», συμπλήρωσε. Η ίδια ακόμη προσπαθεί να αντιληφθεί την εικόνα που αντίκρισαν τα μάτια της.

Είναι πιθανό ότι το χταπόδι στο βίντεο είναι ένα γιγάντιο χταπόδι του Ειρηνικού, το οποίο μπορεί να φτάσει σε μήκος από 2 έως 4 μέτρα.