Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποσαφηνίζει: «Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν έχει σχέση με τις εκλογές

Newsroom
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποσαφηνίζει: «Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν έχει σχέση με τις εκλογές
Το μήνυμά του για την αύξηση του μισθού έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την διάρκεια συζήτησης που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο σχετικά με το πότε θα γίνουν οι εκλογές, έστειλε το μήνυμά του, ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν έχει σχέση με την αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν έχει σχέση με τις εκλογές. Θέλω να το αποσαφηνίσω. Η επιλογή να έρθει έναν μήνα νωρίτερα ενέχει το στοιχείο ότι τον Απρίλιο αρχίζει η τουριστική περίοδος και υπάρχει αρκετός κόσμος στον τουριστικό κλάδο», ανέφερε.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός η επιλογή η αύξηση να έρθει έναν μήνα νωρίτερα ενέχει το στοιχείο ότι τελειώνει τον πρώτο τρίμηνο τον Απρίλιο, αρχίζει η τουριστική περίοδος και υπάρχει αρκετός κόσμος στον τουριστικό κλάδο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του για το νέο έτος αναφέρθηκε χθες στα θετικά βήματα που έγιναν το 2022 για τη χώρα αλλά και σε αυτά που έρχονται το 2023, με βασικότερο την αύξηση του κατώτατου μισθού. Όπως είπε «από την 1η Απριλίου, νωρίτερα από πέρυσι, θα αυξηθεί και πάλι ο κατώτατος μισθός».