Η τύχη χαμογέλασε σε ναυαγό ψαρά: Κατάφερε να σωθεί μένοντας πάνω σε σημαδούρα για δύο μέρες (vid)

Newsroom
Η τύχη χαμογέλασε σε ναυαγό ψαρά: Κατάφερε να σωθεί μένοντας πάνω σε σημαδούρα για δύο μέρες (vid)
Ο Νταβίντ Σοάρες έμεινε γραπωμένος για δύο ολόκληρες μέρες πάνω σε μια σημαδούρα και κατάφερε να μείνει ζωντανός.

Σώος και αβλαβής βρέθηκε ένας αγνοούμενος ψαράς στη Βραζιλία, γραπωμένος για δύο ολόκληρες μέρες από μια σημαδούρα στον ωκεανό. Ο 43χρονος Νταβίντ Σοάρες εντοπίστηκε και διασώθηκε από ντόπιο συνάδελφό του δύο ημέρες αφότου το δικό του σκάφος βρέθηκε ακυβέρνητο στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Μιλώντας σε τοπικά μέσα, ο 43χρονος ψαράς είπε πως έπεσε από το αλιευτικό του και κολυμπούσε για τέσσερις ώρες έως ότου είδε τη σημαδούρα και σκαρφάλωσε πάνω της.

Ο Βραζιλιάνος ψαράς έφυγε από την παραλία Αταφόνα του Ρίο ντε Τζανέιρο ανημέρα Χριστουγέννων. Ωστόσο, κάποια στιγμή γλίστρησε στη βάρκα του και έπεσε στο νερό. Όπως είπε: «Για μένα τα πρώτα δέκα λεπτά ήταν τα πιο δύσκολα γιατί ήθελα να γυρίσω πάση θυσία πίσω στο σκάφος μου. Ωστόσο, το ρεύμα ήταν πανίσχυρο και δεν τα κατάφερα».

Όταν συνειδητοποίησε πια πως ήταν ανήμπορος να νικήσει τα πανίσχυρα ρεύματα, έβγαλε το πουκάμισο και το παντελόνι του που τον βάραιναν και άρχισε να κολυμπά, αναφέρει το BBC. «Τα νερά ήταν τρικυμιώδη και φυσούσε. Οπότε αποφάσισα να αφεθώ στην κίνηση των ρευμάτων ώστε να γλιτώσω ενέργεια» περιέγραψε.

Μετά από τέσσερις ώρες βρήκε μπροστά του μια σημαδούρα σήμανσης, κοντά στο λιμάνι του του Ακού, όπου και σκαρφάλωσε. «Νόμιζα πως θα πέθαινα από το κρύο πριν φτάσει βοήθεια» παραδέχθηκε. Χρειάστηκαν δύο ημέρες για να τον εντοπίσουν, σώο και σε καλή ψυχολογική κατάσταση, οι συνάδελφοί του που τον αναζητούσαν, όταν η οικογένειά του σήμανε συναγερμό.

Όταν είδε την αντίδραση των ανθρώπων που τον έσωσαν, δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνησή του: «Έκλαιγαν όλοι τους», είπε. Παρά την ταλαιπωρία, βρέθηκε απλώς αφυδατωμένος και ήδη έχει επιστρέψει στη δουλειά του.