Η πιο παράξενη παράδοση: Αντί για δώρα «μοιράζουν» γροθιές (vid)

Newsroom
Η πιο παράξενη παράδοση: Αντί για δώρα «μοιράζουν» γροθιές (vid)
Προσοχή! Ακολουθούν σκληρές εικόνες. Το συγκεκριμένο τελετουργικό λαμβάνει μέρος σε διάφορες κοινότητες στο Περού και έχει ως στόχο να λυθούν οι διαφορές που έχουν οι ντόπιοι μεταξύ τους.

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή του χρόνου που είναι συνυφασμένη με δώρα,αγκαλιές και προσφορά στον συνάνθρωπο. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει για τους κατοίκους του Περού.

Στην καθιερωμένη τελετή που γίνεται κάθε χρόνο αυτή την εποχή οι Περουβιανοί «μοιράζουν» γροθιές αντί για δώρα. Αποτελεί μια τοπική παράδοση, ώστε να λυθούν οι ανοιχτοί λογαριασμοί που έχουν οι πολίτες μεταξύ τους.

Στη νότια περιοχή Chumbivilcas, οι ντόπιοι συγκεντρώνονται κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα για το φεστιβάλ Takanakuy, όπου ξεκαθαρίζουν τους λογαριασμούς τους με μάχες. Η μέρα είναι γεμάτη με καυγάδες, ποτό, χορό και μουσική.

Η δραστηριότητα αυτή έχει ως στόχο την οικοδόμηση των δεσμών και τη διευθέτηση των διαφορών πριν από την άφιξη του νέου έτους. Οι ντόπιοι ανακοινώνουν με ποιον θέλουν να πολεμήσουν και οι δικαστές ανακηρύσσουν τον νικητή μετά τον αγώνα.

Οι αγώνες είναι ανοιχτοί σε άτομα κάθε ηλικίας και φύλου και αφορούν διαφορές που κυμαίνονται από ερωτικά ζητήματα μέχρι και διαμάχες για κομμάτια γης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, οι καυγάδες αρχίζουν και τελειώνουν με μια αγκαλιά.