Προφυλακίστηκε για το Qatargate η Εύα Καϊλή: Κρατούμενη για έναν ακόμη μήνα (vid)

Newsroom
Προφυλακίστηκε για το Qatargate η Εύα Καϊλή: Κρατούμενη για έναν ακόμη μήνα (vid)
Χριστούγεννα στην φυλακή για την Εύα Καϊλή, αφού θα παραμείνει εκεί για τουλάχιστον έναν μήνα ακόμα.

Την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή αποφάσισαν οι Βέλγοι δικαστές, μετά την πρωινή απολογία της.

Οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή, όπως είπαν νωρίτερα σήμερα (22/12), υποστήριξαν ενώπιον των δικαστών ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είναι αθώα, δεν έχει δωροδοκηθεί και συνεργάζεται με τις Αρχές.

Ο ελληνικής καταγωγής δικηγόρος της, Αντρέ Ριζόπουλος, είχε ζητήσει η κυρία Καϊλή να αφεθεί ελεύθερη με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Τι φέρεται να έχει πει η Εύα Καϊλή

Σύμφωνα με την ιταλική ιστοσελίδα Il Fatto Quotidiano, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που τη συνέλαβαν και στον επικεφαλής της επιχείρησης, εισαγγελέα διαφθοράς, Μισέλ Κλεζ ότι τα 750.000 ευρώ δεν ήταν τα πρώτα χρήματα που άφηνε ο Αντόνιο Παντσέρι στο σπίτι της: «Το είχε κάνει και πριν τον κορονοϊό όταν είχε αφήσει κάποια χρήματα και στη συνέχεια ήρθε να τα πάρει. Εμπιστεύεται τον Φραντσέσκο (σ.σ. Τζιόρτζι) περισσότερο από το διαμέρισμά του».

Στην έρωτηση για το αν έχει κάποια εξήγηση για τη συμπεριφορά αυτή του Παντσέρι, ο οποίος θεωρείται ο «εγκέφαλος» του Qatargate , η Εύα Καϊλή φέρεται να έχει απαντήσει: «εκτιμώ ότι είναι λόγω της ασυλίας μου».

«Ήταν ο συνεργάτης (σ.σ. o Τζιόρτζι) που "φύλαγε κάτι για λογαριασμό του και πιθανότατα για το σημερινό αφεντικό του, Αντόνιο Κοτζολίνο», υποστήριξε το συγκεκριμένο δημοσίευμα πως είπε η Εύα Καϊλή.

Το σκεπτικό της απόφασης

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν σε ρεπορτάζ του Mega, η απόφαση της προφυλάκισης πάρθηκε καθώς θεωρείται ύποπτη να καταστρέψει στοιχεία της έρευνας.

Νωρίτερα o συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στον ALPHA, είχε δηλώσει πως δεν ήταν αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης.
Συγκεκριμένα, αποκάλυψε ότι ο εισαγγελέας είπε ότι δεν ήταν αρκετά τα μέτρα για την αποφυλάκιση της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή, καθώς το Κατάρ θα μπορούσε να στείλει κατασκόπους για να την απαγάγουν.

«Δεν είμαι αισιόδοξος για την έκβαση της δίκης. Η σημερινή υπόθεση δεν είχε αντικείμενο την ενοχή ή όχι της Εύας Καϊλή για τα αδικήματα που της αποδίδονται, αλλά εάν θα διατηρηθεί ή όχι η προφυλάκισή της. Από τα ερωτήματα και ιδιαίτερα από την εισήγηση που έκανε ο κ. εισαγγελέας φάνηκε ότι όχι απλώς το κλίμα δεν ήταν καλό αλλά ότι προϋπήρχε στο μυαλό του κ. Εισαγγελέα η πρότασή του ότι θα πρέπει να παραμείνει η Ελληνίδα ευρωβουλευτής στην φυλακή» ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος.