Τσίπρας στη Βουλή: «Η ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσε την greek mafia ενώ επί ημερών σας διοικούνταν από την greek mafia» (vid)

Newsroom
 Τσίπρας στη Βουλή: «Η ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσε την greek mafia ενώ επί ημερών σας διοικούνταν από την greek mafia» (vid)
«Ανταλλάξαμε μπινελίκια με τους τραπεζίτες, λέει... Ποιους κοροϊδεύετε. Ξέρετε, οι κυβερνήσεις δεν ανταλλάσσουν μπινελίκια, οι κυβερνήσεις νομοθετούν» είπε στην ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο βήμα της Βουλή είναι ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος πήρε τον λόγο κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2023. «Η σημερινή συζήτηση έχει ένα μόνο ελπιδοφόρο μήνυμα, θα είναι ο τελευταίος της κυβέρνησης Μητσοτάκης, ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας που δένει την οικονομία και άρα δεν θα εφαρμοστεί» είπε στην αρχή της ομιλίας του.

«Προκαλείτε μιλώντας για τις επιτυχίες της ελληνικής οικονομίας. Μιλάτε εσείς που χρεοκοπήσατε δύο φορές τη χώρα, συνέχισε ο κ. Τσίπρας. Μας παραδώσατε μία χρεοκοπημένη χώρα με άδεια ταμεία, με αρύθμιστο χρέος, με ανεργία των νέων στο 60%», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, «ήταν η δική σας παράταξη και οι αποτυχίες σας που οδήγησαν σε μια τρομακτική δημοσιονομική προσαρμογή», όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.«Νομίζετε ότι σε αυτή τη χώρα η ιστορία ξεκινά από το 2015» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας την ΝΔ ότι παρέδωσε στο ΣΥΡΙΖΑ «μια χώρα χρεοκοπημένη». Η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «αντιμετώπισε την κρίση που εσείς φτιάξατε στον ελληνικό λαό, τη δική σας την κρίση» δήλωσε. Ακόμη εγκάλεσε την κυβέρνηση για ανεπάρκεια και ιδιοτέλεια στη διαχείριση της πανδημίας και υποστήριξε ότι «σε ημέτερους και απευθείας αναθέσεις πήγαν τα λεφτά», ισχυριζόμενος ότι η μεγάλη πλειοψηφία «όχι μόνο δεν αισθάνθηκαν την ενίσχυση, αλλά σήμερα στην κυριολεξία, αδυνατούν να επιβιώσουν».

«Φέτος τα Χριστούγεννα θα μπορούν να αγοράσουν σχεδόν τα μισά από αυτά που μπορούσαν να αγοράσουν πέρυσι» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε πως αυτή είναι η τραγική εικόνα της Ελλάδας του κ. Μητσοτάκη. Στον αντίποδα, «υπάρχουν και κάποιοι που μάλλον θα πίνουν νερό στο όνομά σας» περιέγραψε και πρόσθεσε πως «εδώ δεν έτυχε, πέτυχε το σχέδιό σας», για μια αναδιανομή του πλούτου προς τους «λίγους και ισχυρούς».

«Στη χώρα σήμερα συντελείται η πιο σκληρή και άδικη αναδιανομή του χρήματος» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας μέσω του ΦΠΑ και του ΕΦΚ, λέγοντας πως «έτσι λεηλατείται» η μεγάλη πλειοψηφία.

Επιπλέον, «η πρόβλεψή μου είναι ότι τίποτα δεν θα φορολογήσετε μέχρι τις εκλογές» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας για τη φορολόγηση των διυλιστηρίων και πρόσθεσε πως «κάποιοι σε αυτή τη χώρα δεν ξέρουν που να βάλουν τα κέρδη τους». Ακόμη, σε 300% υπολόγισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ την απόκλιση των τιμών από το χωράφι στο ράφι, αναφερόμενος στην ακρίβεια στα βασικά είδη διατροφής.

«Μας είπατε ότι εσείς αυξάνετε τις συντάξεις», όπως είπε, αναφέροντας ότι η αύξηση στους συνταξιούχους προβλεπόταν σε νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και παρατήρησε ότι «στις Καλένδες» καταλήγει η επενδυτική βαθμίδα. «Άνθρακες ο θησαυρός της οικονομικής σας πολιτικής» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, συμπληρώνοντας πως «δεν βγαίνει άλλο η εξίσωση για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού». «Εμείς δεν είμαστε εδώ για να υποσχεθούμε στον ελληνικό λαό ότι θα κάνουμε θαύματα. Ένα πράγμα θα υποσχεθούμε. Ότι σε αυτόν τον τόπο θα επιστρέψει η δικαιοσύνη», ισχυρίστηκε.

Ακόμη, «έχετε επιλέξει το δρόμο της συγκάλυψης και της διαφυγής» παρατήρησε προς τον Πρωθυπουργό και τον κατηγόρησε για «φθηνό αντιπερισπασμό». «Ελάτε να ανοίξουμε μαζί τα αρχεία της ΑΔΑΕ» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «εκεί βρίσκεται η αλήθεια». Η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ και τη σημερινή είναι ότι «η ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσε τη Greek mafia ενώ επί των ημερών σας διοικούνταν από τη Greek mafia, όπως είπε. «Πόσο μπορείτε να αντέξετε σε αυτό το μαρτύριο των αποκαλύψεων που γίνεται μαρτύριο της βροχής», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

«Που οδηγείτε τη χώρα κ. Μητσοτάκη;» ανέφερε προς τον πρωθυπουργό ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για κατ’ εξακολούθηση και επαναλαμβανόμενη εκτροπή. Απευθυνόμενος στους δικαστικούς λειτουργούς, «δεν χρειαζόμαστε Βέλγους εισαγγελείς γιατί είμαι βέβαιος ότι οι εισαγγελείς μας θα μπορούσαν να φέρουν τα ίδια αποτελέσματα, αν είχαν λυμένα τα χέρια τους», σημείωσε.