Καταγγελία απόπειρας ομαδικού βιασμού 14χρονης: «Δεν είναι όλα πλάκα και τα παιδιά να μιλάνε», λέει η μητέρα της (vid)

Newsroom
Καταγγελία απόπειρας ομαδικού βιασμού 14χρονης: «Δεν είναι όλα πλάκα και τα παιδιά να μιλάνε», λέει η μητέρα της (vid)
H μητέρα της προτρέπει τους γονείς να ακούν προσεκτικά τα παιδιά τους και τονίζει ότι η παρενόχληση δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αστείο.

Το δικό της ηχηρό μήνυμα έστειλε η μητέρα της 14χρονη μαθήτριας, που σύμφωνα με όσα περιέγραψε το παιδί, δέχθηκε σεξουαλική επίθεση μέσα στο σχολείο της, από πέντε συμμαθητές της.

«Το μόνο που θέλω να πω είναι ένα μήνυμα προς τους γονείς να ακούνε τα παιδιά τους και να πιστεύουν τα παιδιά τους. Δεν είναι όλα πλάκα. Και τα παιδιά να μιλάνε. Το δικό μου το παιδί αυτό έκανε ακριβώς. Να μην επιτρέπουν σε κανέναν να τα παρενοχλεί με οποιονδήποτε τρόπο» δήλωσε η μητέρα της 14χρονης στην ΕΡΤ.

Πρόκειται για πέντε αγόρια από 13 έως 16 ετών, τα οποία συνελήφθησαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης (15/12).

«Με ακινητοποίησαν με τη χρήση βίας και με θώπευσαν. Εγώ προέβαλα αντίσταση και κατάφερα να ξεφύγω», ανέφερε στη κατάθεση της η 14χρονη.

«Έχουμε δηλώσει παράσταση για την υποστήριξη της κατηγορίας έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για μία βαρύτατη πράξη αυτή της απόπειρας ομαδικού βιασμού», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της 14χρονης, Ανδρέας Βαγγόπουλος.

«Οι κατηγορούμενοι όλοι από την αρχή, αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Η καταγγελία και αυτά που μέχρι τώρα γνωρίζουμε περιέχουν ασάφειες ή κενά», είπε η δικηγόρος του ενός από τους κατηγορούμενους, Φρύνη Πανούση.

Το κορίτσι εξετάστηκε από ιατροδικαστή αλλά και από ειδικούς ψυχολόγους και αναμένεται και η εξέταση και από παιδοψυχίατρο.

Στους γονείς των ανήλικων κατηγορουμένων έχει ασκηθεί δίωξη για παραμέληση ανηλίκων, σε βαθμό πλημμελήματος ενώ η ανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται.