ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Μητσοτάκης θα αποπέμψει την Σπυράκη ή θα κάνει πως δεν την γνωρίζει όπως την Καϊλή;», η απάντηση από τη ΝΔ

Newsroom
ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Μητσοτάκης θα αποπέμψει την Σπυράκη ή θα κάνει πως δεν την γνωρίζει όπως την Καϊλή;», η απάντηση από τη ΝΔ
Αιχμές ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης και ελληνικής δικαιοσύνης με αφορμή τα γεγονότα στις Βρυξέλλες.

O Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη, μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η υπόθεση δεν έχει την παραμικρή σχέση με το Qatargate στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται η κυρία Εύα Καϊλή.

Μάλιστα η Μαρία Σπυράκη, απάντησε αμέσως μετά τονίζοντας πως αποδέχεται την άρση της ασυλίας της.

Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο Μητσοτάκης θα αποπέμψει την Σπυράκη ή θα κάνει πως δεν την γνωρίζει όπως την Καϊλή;».

«Για άλλη μια φορά οι βελγικές αρχές δείχνουν τι σημαίνει διερεύνηση υποθέσεων διαφθοράς και απάτης, σε αντίθεση με το αίσθημα αδικίας και τη διαρκή συγκάλυψη στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη», αναφέρει.

«Υποθέτουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα κάνει πως δεν γνωρίζει και την κα Σπυράκη, όπως την κα Καϊλή, και θα την αποπέμψει από τη ΝΔ», σχολιάζει, προσθέτοντας ότι «οι άνθρωποι αποδεικνύονται συνεπείς μόνο στη διαφθορά και το διασυρμό της χώρας εντός και εκτός συνόρων».

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εμπλέξει ανόμοια πράγματα για να δημιουργήσει εντυπώσεις», απαντά η Νέα Δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η υπόθεση της κυρίας Σπυράκη δεν έχει καμία σχέση με το Qatargate. Η ίδια η κυρία Σπυράκη έχει δηλώσει ότι αποδέχεται το αίτημα άρσης της ασυλίας της, προκειμένου να διαφανεί ότι πρόκειται για διοικητική διαφορά σχετικά με επίδομα πρώην συνεργάτη της και ότι η ίδια δεν έχει οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Καταλαβαίνουμε την αντιπολιτευτική απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ας περιμένουμε τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών», προσθέτει.