Ανατριχιαστική ιδέα από επιστήμονα: «Ανθρώπινες φάρμες με θαλάμους γέννησης έως και 30.000 μωρών το χρόνο» (vid)

Newsroom
Ανατριχιαστική ιδέα από επιστήμονα: «Ανθρώπινες φάρμες με θαλάμους γέννησης έως και 30.000 μωρών το χρόνο» (vid)
Η βασική ιδέα είναι ότι αντί να μεγαλώνει ένα μωρό στη μήτρα της μητέρας του, το παιδί θα μεγαλώνει σε μία από τις «τεχνητές μήτρες».

Είναι μια νέα ιδέα που πιθανώς θα περιμένατε να δείτε σε ένα δυστοπικό κομμάτι επιστημονικής φαντασίας, όπως το Matrix ή ο Brave New World, αλλά ένας επιστήμονας παρουσίασε την ιδέα των ανθρώπινων «φαρμών» γεμάτων με θαλάμους γέννησης.

Η βασική ιδέα είναι ότι αντί να μεγαλώνει ένα μωρό με τον συνηθισμένο τρόπο στη μήτρα της μητέρας του κατά τη διάρκεια περίπου εννέα μηνών, το παιδί θα μεγαλώνει σε μία από τις «τεχνητές μήτρες».

Πρόκειται για το EctoLife, μια ιδέα που επινόησε ο επιστήμονας Hashem Al-Ghaili, ο οποίος δημιούργησε ένα βίντεο που διαφημίζει την ιδέα των θαλάμων γέννησης που θα μεγαλώνουν χιλιάδες ανθρώπους εκτός μήτρας για να προκαλέσει μια συζήτηση.

Το βίντεο δήλωνε ότι «οι πρόωρες γεννήσεις και οι καισαρικές τομές θα αποτελέσουν παρελθόν και διακήρυττε ότι η τεχνολογία θα βοηθήσει τις χώρες που υποφέρουν από σοβαρή μείωση του πληθυσμού».

Η EctoLife ισχυρίζεται ότι μόνο ένα από τα κτίρια του εργαστηρίου της μπορεί να μεγαλώσει έως και 30.000 μωρά κάθε χρόνο, ενώ το παιδί μέσα σε αυτό θα παρακολουθείται από κάθε είδους αισθητήρες, οι οποίοι θα αναφέρονται στους γονείς.

Θα επιτρέψουν επίσης στους μελλοντικούς γονείς να έχουν πρόσβαση σε μια εφαρμογή που θα τους επιτρέπει να παρακολουθούν ένα timelapse της ανάπτυξης του μωρού τους, μαζί με την αναπαραγωγή μουσικής μέσω των ηχείων που είναι εγκατεστημένα στην κάψουλα.

Αν αυτό πρόκειται να είναι το μέλλον, φαίνεται ότι πολλοί άνθρωποι δεν θα είναι πολύ χαρούμενοι, καθώς υπήρξαν αντιδράσεις κατά της «ανατριχιαστικής» ιδέας.

Δεν υπήρξαν πολλοί έπαινοι για την ιδέα, αν και μια χούφτα ανθρώπων πρότειναν ότι οι στόχοι του έργου να βοηθήσει τα έθνη με χαμηλό ποσοστό γεννήσεων και τις οικογένειες που παλεύουν να συλλάβουν θα μπορούσαν να αποτελέσουν όφελος.