H στιγμή που η ΕΡΤ μετέδωσε τον θάνατο του Διακογιάννη: «Η φωνή του φωτογράφιζε άμεσα το ελληνικό ποδόσφαιρο» (vid)

Newsroom
H στιγμή που η ΕΡΤ μετέδωσε τον θάνατο του Διακογιάννη: «Η φωνή του φωτογράφιζε άμεσα το ελληνικό ποδόσφαιρο» (vid)
Ο Γιάννης Διακογιάννης άφησε φτωχότερο τον χώρο που υπηρέτησε όσο λίγοι.

Ο Γιάννης Διακογιάννης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 91 ετών, σκορπώντας θλίψη στον χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας και όχι μόνο.

Αποτέλεσε την θρυλική αθλητική φωνή της ΕΡΤ και η ανακοίνωση του θανάτου του από το κανάλι έγινε σε βαρύ κλίμα.

«Είμαστε όλοι στεναχωρημένοι, για το γεγονός ότι έφυγε από τη ζωή στα 91 του χρόνια. Γενιές και γενιές στην Ελλάδα έχουν μεγαλώσει με την φωνή του Γιάννη Διακογιάννη. Η φωνή του φωτογραφίζει άμεσα το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού έχει μεταδώσει πολλούς αγώνες Μουντιάλ, ευρωπαϊκούς, τον Παναθηναϊκό στο Γουέμπλεϊ. Υπήρξε ένας άνθρωπος ο οποίος ήταν μια χαρακτηριστική φιγούρα που φωτογράφιζε το ποδόσφαιρο», ανέφερε η δημοσιογράφος.

Σωτηρακόπουλος: «Ο Γιάννης σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων»

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος μίλησε στην ΕΡΤ για τον θάνατο του σπουδαίου δημοσιογράφου καθώς είχαν πάρα πολλά χρόνια επαγγελματικής πορείας μαζί.

«Για τον Γιάννη δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πεις και πολλά πράγματα. Σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων. Δεν νομίζω ότι υπήρξαν πάρα πολλοί άνθρωποι πηγαστικοί στο χώρο τους, όσο υπήρξε ο Γιάννης στον δικό του. Πόσος κόσμος έγινε αθλητικός συντάκτης ή δημοσιογράφος γενικότερα επηρεασμένος από τον Γιάννη, με την φωνή του, από τα ταξίδια που μας έκανε με την φωνή του. Δεν ξεπεράστηκε και δεν θα ξεπεραστεί ποτέ. Δεν το λέω σήμερα και τώρα. Το έλεγα και στον ίδιο και μου έλεγε "άσε με ήσυχο". Δεν υπήρξε άλλος Διακογιάννης γιατί δεν μπορεί κανείς να έχει το εύρος των γνώσεών του. Στο ποδόσφαιρο καταλάβαινε κι ο τελευταίος τι ακριβώς λέει, τον άκουγες στο στίβο και έτρεχες μαζί με τους αθλητές. Ο Διακογιάννης έβγαινε από την τηλεόραση και γινόταν ένα στο σαλόνι του κόσμου, ήταν, είναι και θα είναι το σημείο αναφοράς και υπάρχει και το τραγούδι που θα τον κρατήσει, του Κηλαηδόνη. Πάνω απ' όλα ήταν ένας φοβερός άνθρωπος», ανέφερε.