Ηχητικό ντοκουμέντο από την καταδίωξη του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη: Ο διάλογος με το Κέντρο Επιχειρήσεων για τους πυροβολισμούς (vid)

Newsroom
Ηχητικό ντοκουμέντο από την καταδίωξη του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη: Ο διάλογος με το Κέντρο Επιχειρήσεων για τους πυροβολισμούς (vid)
Η στιγμή που ξεχωρίζει είναι εκείνη που το Κέντρο Επιχειρήσεων ενημερώνεται για τον πυροβολισμό του 16χρονου, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης.

Το ηχητικό ντοκουμέντο από τους διαλόγους των αστυνομικών κατά τη διάρκεια της αιματηρής καταδίωξης, αποκάλυψε απόψε ο ΑΝΤ1.

Η ώρα είναι ένα δευτερόλεπτο πριν τη μία τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν ο κόβεται η απόδειξη βενζίνης για τον 16χρονο.

Μπαίνει στο αυτοκίνητο, πατάει γκάζι και εξαφανίζεται, οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ ειναι στο σήμειο, ξεκινούν την καταδίωξη και αμέσως κάνουν την πρώτη κλήση στο κέντρο…

Και ενώ ενημερώνουν για την καταδίωξη αγροτικού οχήματος με ένα άτομο, το σήμα χάνεται. Το κέντρο δίνει εντολή στην ΟΠΚΕ να συνδράμει και αμέσως γίνεται γνωστό ότι το αυτοκίνητο έχει προσκρούσει σε κατάστημα… Αρκετά λεπτά μετά όπως θα ακούσετε, μιλούν για τραυματισμό χωρίς επικοινωνία με το θύμα.

ΩΡΑ ΚΛΗΣΗΣ 01.30.24

ΚΕΝΤΡΟ: Το όχημα ασφαλίζεται εκει ή όχι;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Όχι είναι τρακαρισμένο. Όχι. Οι πόρτες ανοιχτές.

ΚΕΝΤΡΟ: Αυτός μιλάει, συνεννοείται πριν φύγει; Έφυγε;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Όχι…όχι…όχι…

ΚΕΝΤΡΟ: Δεν συνεννοείται;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Τώρα μόλις έφυγε το ασθενοφόρο.

ΚΕΝΤΡΟ: Ναι…για το τι θα κάνουμε με το όχημα αυτό λέω εγώ….

Με καθυστέρηση η ενημέρωση στο Κέντρο

Το Κέντρο προσπερνά τον τραυματισμό αφού έχει φτάσει ασθενοφόρο και εξακολουθεί να ρωτά συνεχώς για το όχημα, ενώ ξαφνικά στη 1 και 30 μετά τα μεσάνυχτα, μέσω τηλεφώνου γίνεται λόγος για πυροβολισμό, δεν χρησιμοποιούν τον ασύρματο ούτε για την απόπειρα εμβολισμού αλλα ούτε για τους πυροβολισμούς.

Οι διάλογοι από το ηχητικό με το κέντρο:

ΚΕΝΤΡΟ: Εσείς όταν πάτε Κορδελιό για την προανάκριση για την απείθεια κι αυτά, για το περιστατικό για τις καταθέσεις… Τώρα το όχημα τι θα κάνουμε…Το όχημα κλειδώνεται, δεν κλειδώνεται;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Το όχημα δεν κλειδώνεται, όχι . Συνάδελφε με ακούς;

ΚΕΝΤΡΟ:Ναι…

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ:Τώρα με λέει ο συνάδελφος ότι πυροβόλησε…ότι μάλλον είναι από τον πυροβολισμό τραυματισμένος.

ΚΕΝΤΡΟ-Ποιον πυροβ…τι πυροβολισμό; Είχε πυροβολισμούς;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Ο συνάδελφος με είπε τώρα από την άλλη μηχανή.

ΚΕΝΤΡΟ: Πυροβόλησε συνάδελφος; Δικός μας;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Ναι ..ναι…

Εδω επικρατεί το απόλυτο σοκ με τον αστυνομικό στο κέντρο να κάνει μια μεγάλη παύση μέχρι να κάνει την καθοριστική ερώτηση:

ΚΕΝΤΡΟ:Που είναι τραυματισμένος, στο κεφάλι;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ:Στο κεφάλι ναι…

ΚΕΝΤΡΟ:Ο.Κ….Δώσε μου μισό λεπτό λίγο…