YouTuber επισκέπτεται φυλή ιθαγενών σε νησί που δεν είχε καμία επαφή με τον «έξω κόσμο» (vid)

Newsroom
 YouTuber επισκέπτεται φυλή ιθαγενών σε νησί που δεν είχε καμία επαφή με τον «έξω κόσμο» (vid)
Ο Brodie Moss, ένας vlogger από το Exmouth της Δυτικής Αυστραλίας, επισκέφθηκε το νησί Kwakéa και ανέβασε ένα βίντεο που καταγράφει το ταξίδι του

Ένας Αυστραλός YouTuber επισκέφθηκε τα «ξεχασμένα νησιά» στο Βόρειο Βανουάτου, όπου οι ξένοι σπάνια παίρνουν μια εσωτερική ματιά στη ζωή των φυλών.

Σε αυτά τα νησιά οι τοπικές φυλές των ιθαγενών εξακολουθούν να ζουν με τον τρόπο που ζούσαν οι πρόγονοί τους: από τη γη, αλιεύοντας ψάρια από τη θάλασσα και αποκομμένοι από τον σύγχρονο κόσμο και κάθε τεχνολογία.

«Καλώς ήρθατε σε αυτό που οι άνθρωποι αποκαλούσαν τα ξεχασμένα νησιά του Νότιου Ειρηνικού», είπε ο Moss στο viral κλιπ, το οποίο έχει προβληθεί περισσότερες από 2,2 εκατομμύρια φορές.

«Βρίσκομαι στο βορειότερο νησιωτικό σύμπλεγμα στο Βανουάτου, Δεν υπάρχουν μαγαζιά, δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου ρεύμα ή λήψη, και θα τρώμε ό,τι μπορούμε να πιάσουμε από τον ωκεανό ή τη στεριά». Ο Brett επιδεικνύει τη μικροσκοπική, ετοιμόρροπη καλύβα του πριν η ομάδα επιβιβαστεί σε σκάφος για να επισκεφθεί τους πιο απομονωμένους ιθαγενείς.

«Βλέπετε εκείνα τα νησιά στο βάθος; Κατευθυνόμαστε προς αυτά. Είναι τα νησιά με τα οποία συναλλάσσεται ο Μπρετ και από τα οποία κατάγονται όλοι οι ντόπιοι», λέει ο Μπρόντι.

«Αλλά δεν έχουν ξαναδεί ανθρώπους σαν εμάς, εκτός από τον Μπρετ, οπότε όλα μπορούν να συμβούν» συμπληρώνει αφήνοντας άναυδο το crew. Όταν φτάσανε στην ακτή, οι ιθαγενείς φάνηκαν να τραβούν τα τόξα και τα βέλη τους. Αλλά, αντί να τους πυροβολήσουν, οι ιθαγενείς της φυλής πηγαίνουν τον Μπρετ και τον Μπρόντι στον αρχηγό.

Στο βίντεο φαίνονται οι χωρικοί που ψέλνουν και φωνάζουν να σιωπούν πριν μιλήσει ο αρχηγός. «Με τον λαό μου, σας καλωσορίζω και τους δύο», είπε σε μετάφραση.

Ένας σχολιαστής είπε: «Ένας χωρικός τράβηξε το τόξο και το βέλος του στον Brodie στο μονοπάτι προς το χωριό. Ήταν δύσκολο να καταλάβουμε στην αρχή αν οι νησιώτες θα τους οδηγούσαν στο θάνατο ή στη γιορτή».