Συγκλονίζει ο πατέρας του 16χρονου: «Ο αστυνομικός όταν πυροβόλησε, σκέφτηκε τα παιδιά του;» (vid)

Newsroom
Συγκλονίζει ο πατέρας του 16χρονου: «Ο αστυνομικός όταν πυροβόλησε, σκέφτηκε τα παιδιά του;» (vid)
Σε δηλώσεις που έκανε ο πατέρας του 16χρονου, ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο γιος του βρίσκεται σε αρκετά δύσκολη κατάσταση.

Ο πατέρας του 16χρονου που πυροβολήθηκε από αστυνομικό κατά την διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε στην κατάσταση του γιου του η οποία παραμένει κρίσιμη και έθεσε ένα ερώτημα για τον κατηγορούμενο άνδρα της ΔΙΑΣ.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο των ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο πατέρας του παιδιού, μίλησε αναλυτικά για τη κατάσταση της υγείας του γιου του. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «δεν υπάρχουν επιπλοκές. Κινδυνεύει η ζωή του».

Ο πατέρας αναφέρθηκε στο ιστορικό του σκηνικού και δήλωσε ότι «ο γιος μου είχε κάνει αναστροφή και ερχόταν προς το σπίτι. Άνοιξε ταχύτητα ο γιος μου, συμφωνώ, αλλά υπήρχαν πολλοί άλλοι τρόποι να τον κάνουν να σταματήσει, όχι να τον σκοτώσουν».

Ακόμη ο πατέρας του 16χρονου έκανε αναφορά στις δηλώσεις του κ. Κούγια -δικηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου- πως ο αστυνομικός έχει δύο παιδιά. «Ο αστυνομικός, όταν πυροβόλησε το δικό μου το παιδί, σκέφτηκε τα παιδιά του;».

«Οι αστυνομικοί γνώριζαν ποιος είναι στο αυτοκίνητο. Ήταν μέσα στο πρατήριο... Όσον αφορά το κίνητρο του πυροβολισμού, ίσως να υπάρχει ρατσισμός γιατί είμαστε Ρομά», είπε και έκλεισε προσθέτοντας πως «θέλω από την πολιτεία να τιμωρηθεί, και να μπει φυλακή».

«Ένα θαύμα θα τον σώσει»

«Πραγματικά από χθες το βράδυ, βλέπετε σήμερα είναι ήρεμα τα πράγματα είμαστε σε διαβούλευση με τα τοπικά σωματεία να σταματήσει αυτό, δεν κάνει καλό σε κανέναν, ούτε στην οικογένεια», ανέφερε αρχικά.

«Αυτή τη στιγμή εμείς ηρεμούμε τον κόσμο, να μην ξανακάνει αυτό το πράγμα. Δεν ξέρουμε για την κατάσταση του παιδιού, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε κάτι. Συζητάμε μία ειρηνική διαδήλωση στα δικαστήρια και προσπαθούμε να μην υπάρχουν έκτροπα», είπε στη συνέχεια ενώ τόνισε ότι θέλουν «να αποδωθεί δικαιοσύνη και να μην κουκουλωθεί το θέμα».