Συγκλονιστική αποκάλυψη του θείου του 11χρονου στις Σέρρες: «Εκείνη την ημέρα ο Βασίλης δεν ήθελε να πάει σχολείο» (vid)

Newsroom
Συγκλονιστική αποκάλυψη του θείου του 11χρονου στις Σέρρες: «Εκείνη την ημέρα ο Βασίλης δεν ήθελε να πάει σχολείο» (vid)
Τις τραγικές στιγμές που ακολούθησαν μετά την έκρηξη στο σχολείο των Σερρών περιέγραψε ο θείος του αδικοχαμένου Βασίλη.

Ο θείος του 11χρονου παιδιού που έχασε τη ζωή του μετά την έκρηξη στο λεβητοστάσιο σε σχολείο στις Σέρρες περιέγραψε στην κάμερα της ΕΡΤ τις τραγικές στιγμές και έστειλε εκ μέρους των γονέων του Βασίλη το μήνυμα πως «υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν», αλλά κυρίως ότι οι γονείς πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς στέλνοντας τα παιδιά τους σχολείο.

«Ο κάθε γονιός θα ήθελε δικαιοσύνη όταν υπάρχει άδικος χαμός παιδιού. Πρέπει να υπάρχει ασφάλεια στα σχολεία, να τηρούνται τα πρωτόκολλα και να είναι πιστοποιημένοι οι άνθρωποι. Δεν επιτρέπεται τα σχολεία να κάνουν εργασίες συντήρησης εν μέσω μαθημάτων. Ακούω ότι υπάρχουν σχολεία των Σερρών που ακόμη έχουν σκαλωσιές και βάφουν», ανέφερε.

Ο θείος του αδικοχαμένου 11χρονου ήταν κι εκείνος μαθητής στο 9ο Δημοτικό Σχολείο στις Σέρρες. «Το πίσω μέρος το ξέρω, εκεί κάναμε προσευχή. Είναι μεγάλος χώρος και στη γωνία είναι το λεβητοστάσιο. Το σχολείο είναι παλιό, αλλά γερό, δεν υπάρχει θέμα πέραν του ότι δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Τι σημαίνει ήταν πίσω το λεβητοστάσιο, ότι δεν υπάρχουν πόρτες ασφαλείας;», πρόσθεσε ο Θόδωρος Καντάς.

Εκείνη την ημέρα ο Βασίλης είπε «μαμά να μην πάω σχολείο», αλλά πλέον αυτό είναι στην ιστορία, συνέχισε ο κ. Καντάς, ενώ τονίζει ότι βγήκε να μιλήσει για να μπορέσουν να μείνουν ανενόχλητοι οι γονείς.

Σε ερώτηση για τις πρώτες συλλήψεις ο κ. Καντάς απάντησε ότι «στο τέλος θα δούμε εάν είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί ικανοποίηση θα είναι να μπουν ισχυρά πρωτόκολλα για να είναι ασφαλή όλα τα παιδιά της Ελλάδας».