ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: «Δύο αστυνομικοί τραυματίες και 16 προσαγωγές»

Newsroom
ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: «Δύο αστυνομικοί τραυματίες και 16 προσαγωγές»
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σε 16 προσαγωγές ατόμων που πιθανόν να εμπλέκονται στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, μετά τη λήξη της πορείας για την επέτειο μνήμης της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ενώ όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Απογευματινές ώρες σήμερα (06-12-2022), πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες με πρωτοβουλία διαφόρων φορέων και συλλογικοτήτων, όπου συμμετείχαν περίπου 6.500 άτομα, τα οποία κινήθηκαν σε κεντρικές οδούς της πόλης.

Μετά το τέλος των πορειών, ομάδα ατόμων κινούμενη στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου και της Άνω Πόλης, τα οποία είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προέβησαν σε ρίψεις αντικειμένων (πέτρες κ.λ.π.), φωτοβολίδων, καθώς και αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών (μολότοφ) εναντίον των παρευρισκομένων αστυνομικών δυνάμεων, καθώς επίσης έθεσαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Συνολικά, προσήχθησαν 16 άτομα, ενώ από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».