ΜΑΤ έριξαν χημικά σε ανοιχτό στην κυκλοφορία δρόμο (vid)

Newsroom
ΜΑΤ έριξαν χημικά σε ανοιχτό στην κυκλοφορία δρόμο (vid)
Χάος επικράτησε στην οδό Σόλωνος στην Αθήνα, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ έριξαν χημικά σε ανοιχτό στην κυκλοφορία δρόμο, προκαλώντας πανικό σε οδηγούς και επιβάτες λεωφορείου.

Επεισόδια έχουν ξεσπάσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε μια φορτισμένη ημέρα, λόγω της συμπλήρωσης 14 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Μετά το τέλος της πορείας στο κέντρο της Αθήνας, ένταση επικράτησε στα Εξάρχεια, με ομάδες ατόμων να βάζουν φωτιά σε κάδους στη συμβολή των οδών Μπενάκη και Ακαδημίας.

Τα επεισόδια γενικεύτηκαν και σε άλλους δρόμους των Εξαρχείων, με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με χρήση χημικών και κρότου-λάμψης. Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο Twitter φαίνεται να γίνεται εκτεταμένη χρήση χημικών σε ανοιχτό στην κυκλοφορία δρόμο (Σόλωνος), με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός τόσο στους οδηγούς που βρίσκονταν εκεί και είχαν καθηλωθεί στα οχήματα τους όσο και στους επιβάτες του λεωφορείου που φαίνεται στα πλάνα.

Μάλιστα, η ένταση έφτασε μέχρι και την Ομόνοια, όπου άγνωστοι έστησαν οδοφράγματα στην πλατεία με φλεγόμενους κάδους και αντικείμενα.