Μποφίλιου για Γρηγορόπουλο: «Η μάνα μου ήταν τυχερή, του Αλέξη τραγικά άτυχη»

Newsroom
Μποφίλιου για Γρηγορόπουλο: «Η μάνα μου ήταν τυχερή, του Αλέξη τραγικά άτυχη»
Η Μποφίλιου περιγράφει πού βρισκόταν στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 αλλά και τον πανικό που βίωσε όταν νόμιζε ότι ήταν ο αδερφός της αυτός που σκοτώθηκε.

Ανάρτηση έκανε σήμερα η Νατάσα Μποφίλιου για την επέτειο των 14 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, οποίος έπεσε νεκρός στα Εξάρχεια όταν τον πυροβόλησε ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας.

Η γνωστή τραγουδίστρια, μετά τον σάλο για τις φωτογραφίες στο Λονδίνο, περιγράφει πού βρισκόταν την ημέρα εκείνη, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 αλλά και τον πανικό που βίωσε μέχρι να βεβαιωθεί ότι το παιδί που σκοτώθηκε στο κέντρο δεν ήταν ο αδερφός της.

«Όταν δολοφονήθηκε ο Αλέξης από σφαίρα του αστυνομικού Κορκονέα ήμαστε στο σπίτι του πατέρα μου για τη γιορτή του. Νίκος στο όνομα. Τρώγαμε και τραγουδούσαμε και περνάγαμε υπέροχα. Ξαφνικά διακόπηκε η ατμόσφαιρα, γιατί χτύπησε το τηλέφωνο και μας είπαν ότι μάλλον έχουν σκοτώσει ένα παιδί στα Εξάρχεια. Πήρα την αδερφή μου. Ήταν καλά. Πήρα τον αδερφό μου, μικρός τότε, ήταν έξω. Και δεν σήκωνε το τηλέφωνό του. Τον καλούσα ασταμάτητα. Το μυαλό μου έκανε χίλιες σκέψεις που δεν περιγράφονται» έγραψε.

«Μέχρι να βρούμε τον Αντώνη, είχαμε χάσει τον Αλέξη. Η μάνα μου ήταν τυχερή. Η μάνα του Αλέξη τραγικά άτυχη. Έτσι είναι η βία στην αισχρότερη μορφή της, την κρατική βία. Διακόπτει τη φυσική ροή της ζωής, κάτι που δεν μπορεί ο εγκέφαλος του ανθρώπου να μεταβολίσει, διακόπτει τη γιορτή, την ελπίδα, την πίστη. Και σε αφήνει στο απόλυτο κενό. Στο απόλυτο σκοτάδι. Ένα σκοτάδι που πότε δεν μπορείς να ξεπεράσεις και σε ακολουθεί σε όλη την πορεία της ζωής σου» σημείωσε επίσης στην ανάρτηση.

«Κάθε τέτοια μέρα, σκέφτομαι έναν αδερφό μου στη θέση του Αλέξη. Κάθε τέτοια μέρα, πονάω και οργίζομαι και δεν μπορώ να πάρω ανάσα και πεισμώνω πιο πολύ. Ανήμερα 6 Δεκέμβρη 2022 έχουμε ένα παιδί που χαροπαλεύει στην εντατική. Χτυπημένο από σφαίρα αστυνομικού. Για 20 ευρώ βενζίνη. Πώς ξυπνάμε χωρίς να σκεφτόμαστε μόνο πώς θα ξαναφτιάξουμε από την αρχή αυτόν τον κόσμο;» κατέληξε η Νατάσα Μποφίλιου.