Μοντέλο αποκαλύπτει τα μειονεκτήματα της ομορφιάς: «Έχω χάσει δουλειά επειδή ήμουν ωραία» (vid)

Newsroom
Μοντέλο αποκαλύπτει τα μειονεκτήματα της ομορφιάς: «Έχω χάσει δουλειά επειδή ήμουν ωραία» (vid)
Μια γυναίκα μίλησε για τις προκλήσεις του να είσαι όμορφη, επιμένοντας ότι το «προνόμιο της ομορφιάς» συνοδεύεται από μειονεκτήματα.

Η Emily Adonna, από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, δημοσίευσε μια σειρά από κλιπ στο TikTok στα οποία τόνισε ότι η ζωή της δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα, παρά τα προνόμια που απολάμβανε χάρη στην εμφάνιση της.

«Το να είναι ένας άνθρωπος όμορφος αποτελεί προνόμιο το οποίο μπορείς να το εκμεταλλευτείς, δεν είμαι εδώ για να το αρνηθώ. Σίγουρα όμως συνοδεύεται και από μειονεκτήματα», ξεκίνησε το πρώτο της βίντεο, αναγνωρίζοντας ότι ο κόσμος πιθανότατα θα προβεί σε μια ρητορική μίσους για τις δηλώσεις της.

Εξήγησε επίσης πως δεν έχει βρεθεί ποτέ σε μια δουλειά όπου δεν έχω δεχτεί παρενόχληση. Οι άνθρωποι συνήθως δεν δέχονται το «όχι» ως απάντηση, επειδή νομίζουν ότι είμαι κάτι που πρέπει να κατακτηθεί. Οι άνθρωποι δεν ρωτούν πριν με αγγίξουν δημόσια, με αρπάζουν από το πουθενά. Το πιο ακραίο περιστατικό που μου έχει συμβεί είναι να δεχτώ επίθεση από άγνωστο.

@emilyadonnaa Replying to @spiritsofedenco #prettyprivilege #womenjustice #equality #model #lgbt ♬ original sound - Em

«Κάποτε με απέρριψαν για μια επιχειρηματική ευκαιρία, επειδή πίστευαν ότι είμαι πολύ νέα και όμορφη, και σκέφτηκαν ότι αυτό θα αποσπούσε την προσοχή των ανθρώπων που βρίσκονταν στην εταιρεία». Το κλιπ έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 270.000 προβολές και 30.000 likes, με εκατοντάδες άλλους TikTokers να μην πείθονται από τα επιχειρήματά της.

Τα σχόλιο κάτω από το βίντεο ποικίλουν με κάποιους χρήστες του διαδικτύου να έρχονται σε αντίθεση με την νεαρή κοπέλα.

«Τα κορίτσια που δεν είναι όμορφα σύμφωνα με τα κοινωνικά πρότυπα δέχονται επίσης παρενόχληση στις περισσότερες κοινωνικές και επαγγελματικές καταστάσεις», τόνισε ένας από αυτούς. «Είσαι πολύ πιο όμορφη από εμένα και αυτό συμβαίνει και σε εμένα συνέχεια. Είμαι σίγουρη ότι είναι περισσότερο θέμα γυναικών παρά ομορφιάς», σχολίασε ένας δεύτερος.

Ενώ υπήρχαν και αυτοί που τέθηκαν υπέρ της νεαρής κοπέλας και έσπευσαν να την υπερασπιστούν.

«Τόσοι πολλοί haters εδώ. Μισούν μόνο επειδή είσαι όμορφη, εν μέρει αποδεικνύουν το δίκιο σου χωρίς καν να το καταλαβαίνουν».