Η μυστηριώδης εξαφάνιση πέντε βομβαρδιστικών στο Τρίγωνο των Βερμούδων: «Ψάχνω να βρω το αεροδρόμιο και δεν μπορώ» (vid)

Newsroom
Η μυστηριώδης εξαφάνιση πέντε βομβαρδιστικών στο Τρίγωνο των Βερμούδων: «Ψάχνω να βρω το αεροδρόμιο και δεν μπορώ» (vid)
Σαν σήμερα το 1945 εξαφανίζονται πέντε μαχητικά αεροπλάνα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Η θάλασσα που «καταπίνει» καράβια και αεροπλάνα

Το Τρίγωνο των Βερμούδων σχηματίζεται από τις Βερμούδες, το Μαϊάμι και το Σαν Χουάν. Το μυστήριό του παραμένει, για πολλές δεκαετίες, ένα άλυτο πρόβλημα.πρόβλημα. Για τις εξαφανίσεις πλοίων και αεροπλάνων και την άγνωστη δύναμη, που εξουσιάζει τα νερά του Ατλαντικού, έχουν ακουστεί διάφορες θεωρίες και θρύλοι. Έχει να κάνει με εξωγήινους, παραφυσική δραστηριότητα, ή απλώς με συνηθισμένα φυσικά φαινόμενα; Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να συνδέουν την περιοχή με την χαμένη Ατλαντίδα.

Σύμφωνα με τη mixanitouxronou, όλα ξεκίνησαν με την εξαφάνιση πέντε μαχητικών αεροπλάνων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στις 5 Δεκεμβρίου 1945.

Η πολύκροτη ιστορία που «εκτόξευσε» τον μύθο του Τριγώνου του Διαβόλου διαδραματίστηκε το μεσημέρι εκείνης της ημέρας. Τα αεροπλάνα, με 14 άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων και εμπειρότατοι πιλότοι, είχαν απογειωθεί για άσκηση ρουτίνας από τη βάση του Φορτ Λοτερντέιλ του Μαϊάμι. Η «πτήση 19», όπως ονομαζόταν η αποστολή, δεν επέστρεψε ποτέ.

Ο επικεφαλής του σμήνους, υποπλοίαρχος Τσάρλς Τέιλορ, είχε αναφέρει πριν από την εξαφάνιση, ότι οι πυξίδες είχαν σταματήσει να δουλεύουν και ότι δεν μπορούσε να βρει αεροδρόμιο να προσγειωθεί το σμήνος. Ο Τέιλορ είχε 2.500 ώρες πτήσης και εμπειρία στα μέτωπα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η ρουτίνα της πτήσης άλλαξε στις 15:45, όταν ο υποπλοίαρχος Ρόμπερτ Κοξ, που ηγείτο ενός άλλου σμήνους, άκουσε από την εκπαιδευτική συχνότητα ότι η «Πτήση 19» αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα. Ο Τέιλορ τον πληροφόρησε ότι και οι δύο πυξίδες του ήταν εκτός λειτουργίας και αντιμετώπιζε πρόβλημα προσανατολισμού.

ΤΡΙΓΩΝΟ

«Ψάχνω να βρω το αεροδρόμιο και δεν μπορώ»

Στις 18:20 ο Κοξ άκουσε για τελευταία φορά τον Τέιλορ να λέει: «Ψάχνω να βρω το αεροδρόμιο και δεν μπορώ Δεν έχουμε καύσιμα. Πέφτουμε».

Για τη διάσωσή τους, το Ναυτικό «σάρωσε» για 5 ημέρες την περιοχή του Τριγώνου των Βερμούδων. Δεν κατάφερε να εντοπίσει ούτε ένα μικρό ίχνος των χαμένων αξιωματικών και αεροσκαφών. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, ένα υδροπλάνο διάσωσης εξερράγη στον αέρα, σκοτώνοντας και τους 13 επιβαίνοντες. Το πόρισμα του Ναυτικού ανέφερε, ότι για την εξαφάνιση των 5 αεροπλάνων ευθυνόταν ο επικεφαλής του σμήνους, που έχασε τον προσανατολισμό του. Για την έκρηξη του υδροπλάνου, η αιτία αποδόθηκε σε διαρροή καυσίμων, που συνδυάστηκε με το άναμμα τσιγάρου από ένα μέλος του πληρώματος.

Το Χαμένο Σμήνος

«Το Χαμένο Σμήνος», όπως έμεινε στην ιστορία, δεν ήταν το μοναδικό ανεξήγητο περιστατικό, που καταγράφηκε στο Τρίγωνο των Βερμούδων. Τον Μάρτιο του 1918, κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, στα άγρια νερά του Ατλαντικού χάθηκαν για πάντα 304 ναύτες. Ήταν το πλήρωμα του USS Cyclops. To 1948, το αεροπλάνο που εκτελούσε την εμπορική πτήση Σαν Χουάν (Πουέρτο Ρίκο) – Μαϊάμι, πέταξε πάνω από το τρίγωνο του Διαβόλου. Δεν προσγειώθηκε ποτέ στην αμερικανική μεγαλούπολη. To 1963, βρέθηκε μόνο ένα σωσίβιο από το πλοίο Marine Sulphur Queen, που έπλεε στη μυστηριώδη θαλάσσια ζώνη του Ατλαντικού. Το 1965, εξαφανίστηκε το αεροσκάφος 680, της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, χωρίς να δοθεί και γι αυτό το περιστατικό καμία λογική εξήγηση. Σύμφωνα με διάφορα στοιχεία, που έχουν δει κατά καιρούς το φως δημοσιότητας, τα αεροπλάνα που έχουν εξαφανιστεί, ξεπερνούν σε αριθμό τα τριακόσια και σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται λόγος για τετρακόσια. Αν και η διαφορά είναι τεράστια, αυτοί είναι οι αριθμοί που ακούγονται.