Πολλοί άνθρωποι σε όλο το κόσμο επιλέγουν να μη κάνουν παιδιά...για να σωθεί ο πλανήτης (vid)

Newsroom
Πολλοί άνθρωποι σε όλο το κόσμο επιλέγουν να μη κάνουν παιδιά...για να σωθεί ο πλανήτης (vid)
Ένα παγκόσμιο κίνημα πιστεύει ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να σταματήσουν να αναπαράγονται για να μπορέσει να «ανασάνει» ο πλανήτης.

Μια απίστευτη είδηση κάνει το γύρο του διαδικτύου. Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο φαίνεται να επιλέγουν να μην τεκνοποιήσουν και να αφήσουν την ανθρώπινη φυλή να εκλείψει σιγά-σιγά για να ζήσει ο πλανήτης!

Η ιδέα δεν είναι καινούργια, αλλά είναι σίγουρα μια ιδέα που απαιτεί αρκετή σκέψη προκειμένου να την αντιληφθούμε. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κινήματος το πρόβλημα του κόσμου αυτή τη στιγμή είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι.

«Εμείς προκαλούμε την κλιματική αλλαγή που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια ολόκληρου του πλανήτη, εμείς καταναλώνουμε όλους τους πόρους για όλα τα είδη του πλανήτη, ενώ παράλληλα κάνουμε τη ζωή τους ακόμα πιο δύσκολη. Λαμβάνοντας αυτό κατά νου, είναι το καλύτερο για τον πλανήτη να συμφωνήσουν οι άνθρωποι να πεθάνουν για το καλό του πλανήτη» λέει ο Les Knight, εκπρόσωπος του Voluntary Human Extinction Movement (VHEMT).

Το κίνημα βασίζεται στην ιδέα ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να ενωθούν και απλά να σταματήσουν να αναπαράγονται, πράγμα που σημαίνει ότι ο πληθυσμός του πλανήτη μειώνεται σιγά σιγά μέχρι να μην υπάρχουν καθόλου άνθρωποι.

Προφανώς, ο Knight αναγνωρίζει ότι αυτός δεν είναι ένας ρεαλιστικός στόχος, αλλά κάθε φορά που ένα ζευγάρι αποφασίσει να μη φέρει στο κόσμο ένα παιδί, είναι μια νίκη.

Ο Knight πιστεύει ότι ιδέα ότι οι γεννήσεις είναι καλές είναι αυτό που πρέπει να αμφισβητηθεί. Παρά τις έντονες αντιδράσεις, ο εκπρόσωπος του κινήματος υποστηρίζει ότι δράσεις τους προσεγγίζουν όλο ένα και περισσότερους νέους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.