«Μαρινάκειον Μέλαθρον»: Εγκαίνια για το νέο διοικητικό κέντρο της Μητρόπολης Πειραιά

Newsroom
«Μαρινάκειον Μέλαθρον»: Εγκαίνια για το νέο διοικητικό κέντρο της Μητρόπολης Πειραιά
Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τελέστηκαν τα εγκαίνια του νέου διοικητικού κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Σε κλίμα συγκίνησης εγκαινιάστηκε το «Μαρινάκειον Μέλαθρον», ένα κτίριο που έχει χαρακτηριστεί κόσμημα στην καρδιά του Πειραιά.

Η ανακαίνιση και η διαμόρφωση του κτιρίου που θα στεγάσει το νέο Διοικητικό Κέντρο της Ι.Μ. Πειραιώς αποτελεί πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μαρινάκη, στη μνήμη του πατέρα του, Μιλτιάδη, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής και Δημοτικός Σύμβουλος του Πειραιά.

Μαρινάκειο Μέλαθρο

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ εξέφρασε τη συγκίνησή του και μιλώντας για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τόνισε πως «είναι ο ευπατρίδης άνθρωπος που έχει περιπαθή αγάπη για τον Πειραιά και ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ανακαίνιση και τη διαρρύθμιση του κτιρίου». Αφιέρωσε το κτίριο στον αείμνηστο Μιλτιάδη Μαρινάκη, ο οποίος τον ενέπνευσε με την αγάπη για τη ρωμιοσύνη, τη λεβεντιά και τη δύναμη της ναυτοσύνης.

Μιλτιάδης Μαρινάκης

Τον λόγο πήρε η Αθανασία Μαρινάκη, σύζυγος του Βαγγέλη Μαρινάκη, η οποία βαθιά συγκινημένη τόνισε πόσο σημαντικό είναι για την οικογένεια Μαρινάκη η συμβολή και η συμπαράσταση στο ιερό έργο της Μητρόπολης Πειραιά.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε πόσο σημαντική είναι η συνεργασία της Εκκλησίας και τη Πολιτείας, αλλά και η αρωγή των ανθρώπων που συμβάλουν σε τόσο σημαντικά έργα.

Με την παρουσία τους τίμησαν τα εγκαίνια του «Μαρινάκειου Μέλαθρον» πολιτικοί, εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και πλήθος κόσμου.