Σκηνές φαρ ουέστ στο Ηράκλειο: 28χρονος πυροβόλησε 27χρονο έξω από μαγαζί, είχαν απασχολήσει τις Αρχές κι οι δυο

Newsroom
Σκηνές φαρ ουέστ στο Ηράκλειο: 28χρονος πυροβόλησε 27χρονο έξω από μαγαζί, είχαν απασχολήσει τις Αρχές κι οι δυο
Το Μάη του 2021 είχε απειλήσει τη μητέρα του με μία καραμπίνα.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ένας 28χρονος, ο οποίος λίγο μετά τα μεσάνυχτα χθες, πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές μέσα από το όχημα που οδηγούσε, σε βάρος 27χρονου πεζού, στην περιοχή Κατσαμπάς του Ηρακλείου.

Αποτέλεσμα των πυροβολισμών ήταν ο τραυματισμός στο γόνατο του 27χρονου ο οποίος οδηγήθηκε στο ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο άνδρες φέρεται να είχαν μεταξύ τους διαφορές, ενώ ο 28χρονος δράστης της επίθεσης, που συνελήφθη λίγο μετά το περιστατικό, έχει συλληφθεί κι άλλες φορές στο παρελθόν, για πρόκληση περιστατικών βίας.

Πυροβόλησε τρεις φορές και τράπηκε σε φυγή

Σύμφωνα με το creta24.gr, ο δράστης κινούμενος με το αυτοκίνητό του εντόπισε το θύμα του, με το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είχαν διαπληκτιστεί έντονα κατά το παρελθόν και το πυροβόλησε τρεις φορές.

Αμέσως μετά την πράξη του τράπηκε σε φυγή, αλλά εντοπίστηκε λίγη ώρα μετά κοντά στο σπίτι του, όπου συνελήφθη ενώ παρέδωσε και το όπλο. Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν τρεις κάλυκες.

Γνωστοί στις αρχές δράστης και θύμα

Αν και νεαρής ηλικίας ο δράστης έχει απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ για σοβαρά αδικήματα. Το Μάη του 2021 είχε απειλήσει τη μητέρα του με μία καραμπίνα. Τότε είχε στηθεί επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ με διαπραγματευτή και τελικώς πείστηκε να παραδοθεί και να παραδώσει και το όπλο του.

Μια άλλη φορά συνελήφθη γιατί με ένα μαχαίρι χαράκωσε ένα αυτοκίνητο. Ο ίδιος το 2019 είχε εμπλακεί σε επεισόδιο εναντίον ενός Αλβανού σε λαϊκή αγορά της πόλης και έκανε χρήση σιδερογροθιάς. Ένα χρόνο νωρίτερα είχε εμπλακεί σε σοβαρό επεισόδιο κατά τη διάρκεια του οποίου είχε επιδείξει κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος της συντρόφου του.

Και το θύμα σύμφωνα με πληροφορίες έχει απασχολήσει τις αρχές για αιματηρό περιστατικό το 2019.