Ραγδαία αύξηση των σατανιστών την τελευταία δεκαετία στην Βρετανία: Αρκετά παιδιά πήραν το όνομα «Εωσφόρος»

Newsroom
Ραγδαία αύξηση των σατανιστών την τελευταία δεκαετία στην Βρετανία: Αρκετά παιδιά πήραν το όνομα «Εωσφόρος»
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Office for National Statistics (ONS) και η οποία δημοσιεύθηκε πριν λίγες μέρες, οι λάτρεις του Σατανά στην Αγγλία και Ουαλία αυξήθηκαν τρομακτικά.

Την τελευταία δεκαετία, οι Άγγλοι έχουν υποστεί αρκετά, το Brexit, το θάνατο της Ελισάβετ, την παρακμή της βασιλικής οικογένειας και τώρα έρχονται αντιμέτωποι με την αυξητική τάση των πιστών του σατανισμού.

Η απογραφή του 2021, η οποία διενεργείται μία φορά κάθε δέκα χρόνια, περιλαμβάνει προαιρετική ερώτηση σχετικά με τη θρησκεία. Μεταξύ των ευρημάτων στα στοιχεία της για τη θρησκεία ήταν η ραγδαία αύξηση του σατανισμού τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ουαλία, με τον αριθμό των ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως σατανιστές να αυξάνεται κατά 167% μεταξύ του 2011 και του 2021 στην Αγγλία και την Ουαλία.

Σύμφωνα με την telegraph, κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας, ο αριθμός των σατανιστών αυξήθηκαν από 1.893 σε 5.054. Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας δείχνει πως την τελευταία δεκαετία 15 παιδιά ονομάστηκαν Lucifer. Το συγκεκριμένο όνομα δεν είχε εμφανιστεί ποτέ σε έρευνα μέχρι και το 2016.

Στον Χριστιανισμό και τον Ιουδαϊσμό, ο Σατανάς αντιπροσωπεύει το απόλυτο κακό και ο σατανισμός είναι κυρίως μια εξέγερση κατά του Χριστιανισμού και της Καθολικής Εκκλησίας. Ιστορικά, απορρίπτει τον αντίποδα του Σατανά - τον Θεό ή τον Ιησού Χριστό, και ανέτειλε τον δωδέκατο αιώνα, με αποκορύφωμα τη Μαύρη Λειτουργία, μια βλάσφημη παρωδία της ευχαριστιακής θυσίας της Θείας Λειτουργίας.

Ο σύγχρονος σατανισμός έχει διαδοθεί σε κύκλους που τιμούν τον διάβολο, προσεύχονται για τη βοήθειά του και εκτελούν περίτεχνες τελετές προς τιμήν του. Υπάρχουν νομικά αναγνωρισμένες "Εκκλησίες του Σατανά" και οι σατανιστές τιμούν αυτό που οι χριστιανοί αποκαλούν "αρχή του κακού".

Τα στοιχεία του ONS έδειξαν ότι ο αριθμός των ατόμων που ασκούν τη μαγεία στην Αγγλία και την Ουαλία μειώνεται ελαφρώς, σημειώνοντας μείωση από 1.276 σε 1.045 μέσα σε δέκα χρόνια. Ομοίως, οι σαϊεντολόγοι αριθμούν πλέον 1.276 - από 2.418 το 2011. Τα μέλη του αποκρυφισμού μειώθηκαν ελαφρώς, από 502 σε 490. .

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2011 εμφανίστηκαν και άλλες θρησκείες. Πιο συγκεκριμένα, 177.000 άνθρωποι δήλωσαν ότι είναι "Τζεντάι" στην ενότητα «θρησκεία», καθιστώντας την την έβδομη πιο δημοφιλή θρησκεία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον 6.242 άνθρωποι δήλωσαν ότι η θρησκεία τους είναι «Heavy Metal», ενώ 650 Βρετανοί δήλωσαν ότι είναι New Age.


Οι χριστιανοί αποτελούν πλέον λιγότερο από το μισό του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου για πρώτη φορά στην ιστορία της απογραφής, με το ποσοστό του βρετανικού πληθυσμού που χαρακτηρίζει τους εαυτούς του ως χριστιανούς να πέφτει στο 46,2% (27,5 εκατομμύρια άνθρωποι) το 2021, γεγονός που αντιπροσωπεύει μείωση του αριθμού των χριστιανών κατά 5,5 εκατομμύρια τα τελευταία δέκα χρόνια. Οι χριστιανοί υπερτερούν πλέον αριθμητικά των μη θρησκευόμενων στην Ουαλία.