Παραλίγο θύμα ηλεκτρονικής απάτης η Μενεγάκη: «Έλα μου ντε που δεν έχω λογαριασμό σ' αυτή την τράπεζα, καθόλου» (vid)

Newsroom
Παραλίγο θύμα ηλεκτρονικής απάτης η Μενεγάκη: «Έλα μου ντε που δεν έχω λογαριασμό σ' αυτή την τράπεζα, καθόλου» (vid)
Η παρουσιάστρια προειδοποίησε τους τηλεθεατές να προσέχουν όταν λαμβάνουν μηνύματα ή emails που τους ζητάνε στοιχεία και επιβεβαίωση λογαριασμού.

Η Ελένη Μενεγάκη στο break της εκπομπής έλαβε ένα mail με κακόβουλο περιεχόμενο και προειδοποίησε όλους για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν, ώστε να μην πέσουν θύματα απάτης.

Συγκεκριμένα, η παρουσιάστρια ανέφερε στον «αέρα» του MEGA το μεσημέρι της Πέμπτης (1/12) ότι το μήνυμα στο email της ζητούσε να επιβεβαιώσει τον λογαριασμό της, χωρίς η ίδια ωστόσο να διαθέτει λογαριασμό στη συγκεκριμένη τράπεζα.

Είπε συγκεκριμένα: «Θα σας πω κάτι για να έχετε το νου σας. Προηγουμένως που ήμασταν στον αέρα χτύπησε ένα μήνυμα. Μπήκα να δω και εγώ και διαβάζω ότι μου λέει. Βασικά θα το διαβάσω, αλλά δεν θα σας πω από ποια τράπεζα. Απλά για να ξέρετε και να είστε προσεκτικοί. Μου ήρθε ένα mail και μου λέει: "Επιβεβαιώστε τον λογαριασμό σας εντός 48 ωρών" και μου βάζει το σήμα μιας ελληνικής τράπεζας, αλλά έλα που εγώ δεν έχω λογαριασμό όμως! Καθόλου, δεν με έχουν δει ποτέ από κοντά. Βλέπω το σήμα της τράπεζας και με λίγα λόγια αν το πάρεις χαλαρά λες "ναι μωρέ, η τάδε τράπεζα είναι, μια χαρά τα λέει. Μου στέλνουν και τις καλύτερες ευχές τους απ' ότι βλέπω εδώ».

«Παιδιά να προσέχετε! Αυτό έχω να σας πω. Μπορεί αυτές τις ημέρες ο καθένας να σκέφτεται τι έχω να πληρώσω, τι έχω να αγοράσω, κάτσε να δω το δώρο που θα πάρω. Μες στη βαβούρα αυτή που ζούμε, κρατήστε καθαρό το μυαλό σας και έχετε τον νου σας σε αυτά που σας έρχονται μηνύματα ή mail. Προσοχή. Αυτό έχω να πω. Κάτσε να το σβήσω, γατί δεν ξέρεις τι γίνεται», συμπλήρωσε.