Συνεχίζει να μειώνεται η μέση ταχύτητα σύνδεσης που προσφέρει το δορυφορικό internet της Starlink

Παύλος Παπαπαύλου
Συνεχίζει να μειώνεται η μέση ταχύτητα σύνδεσης που προσφέρει το δορυφορικό internet της Starlink
Σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις της εταιρείας Ookla.

Μπορεί ο Έλον Μασκ να ασχολείται αυτή τη στιγμή περισσότερο με τα του Twitter, αλλά φαίνεται πως έχει να αντιμετωπίσει και προβλήματα εκτός της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Η εταιρεία του Starlink, η οποία προσφέρει δορυφορικό internet, βλέπει τη μέση ταχύτητα σύνδεσης που παρέχει να πέφτει ολοένα και περισσότερο. Κάτι τέτοιο σημειώνει η πρόσφατη έρευνα της Ookla, της εταιρείας με το εργαλείο Speed Test που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα και απλά από κάθε χρήστη.

Όπως αναφέρει η έρευνα, η μέση ταχύτητα της Starlink έχει πέσει κατά 17% στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2022 και οι ειδικοί εκτιμούν πως αυτό οφείλεται στο γεγονός της τεράστιας εξάπλωσης που έχει πετύχει στην χώρα και απεικονίζεται τέλεια στο παρακάτω γράφημα.

Ookla Starlink

Την ίδια στιγμή, πάντως, η Starlink απασχολεί και για άλλο ένα θέμα την αγορά της τεχνολογίας, αφού αποφάσισε να ανεβάσει αρκετά τις τιμές της.

Συγκεκριμένα, ο εξοπλισμός της Starlink θα πωλείται πλέον σχεδόν σε διπλάσια τιμή, ενώ και η μηνιαία συνδρομή θα αυξηθεί από τις 29 Δεκεμβρίου και θα πάει από τα 60 στα 75 δολάρια.

Όπως ήταν λογικό, αρκετοί ήταν αυτοί που ξεσηκώθηκαν για αυτήν την εξέλιξη.