Πυροσβέστης εξηγεί γιατί δεν πρέπει να φορτίζετε το τηλέφωνό σας ενώ κοιμάστε (vid)

Newsroom
Πυροσβέστης εξηγεί γιατί δεν πρέπει να φορτίζετε το τηλέφωνό σας ενώ κοιμάστε (vid)
Ένας αξιωματικός της πυροσβεστικής εξηγεί τους λόγους για τους οποίους πρέπει να αποφεύγετε να φορτίζετε το κινητό σας το βράδυ.

Ναι, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι εκεί έξω που τηρούν το «δεν ακουμπάμε οθόνη για δύο ώρες πριν κοιμηθούμε», αλλά η πλειοψηφία από εμάς εξακολουθεί να ελέγχει το Twitter ή το Instagram μέχρι τη στιγμή που κλείνουμε τα μάτια μας. Στη συνέχεια, το συνδέουμε στην πρίζα δίπλα στο κρεβάτι μας και ξυπνάμε την επόμενη μέρα για να τα κάνουμε όλα από την αρχή.

Ωστόσο, ένας πυροσβέστης προέτρεψε τους ανθρώπους να κόψουν αμέσως αυτή τη συνήθεια, καθώς, όπως λέει, μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου.

@kentfirerescue This is a highly debated topic on our TikTok, but if you ARE able to do so, it’s much safer to charge any electrical items when you’re there and awake ✔️ #firesafety #firefighting #kentfire #firefighters #kentuk #fireservice #firesafetytips #firefightertiktok #firefightersoftiktok ♬ Keeping Your Head Up (Jonas Blue Remix) [Radio Edit] - Birdy

Σε ανάρτησή του στο TikTok, ένας πυροσβέστης από το Kent Fire Rescue δήλωσε: «Ο πυροσβέστης του Kent Fire Rescue δεν είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: "Παίρνουμε πολλές ερωτήσεις εδώ στο Kent Fire Rescue σχετικά με το γιατί δεν πρέπει να φορτίζετε τα τηλέφωνα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ορίστε λοιπόν οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να το κάνετε αυτό»

Νούμερο ένα: «Δεν μπορείτε να μυρίσετε τίποτα όταν κοιμάστε, οπότε αν αρχίσει να καίγεται, η φωτιά δεν θα σας ξυπνήσει».

Νούμερο δύο: «Χρειάζονται μόνο τρεις αναπνοές, σωστά, για να πέσεις αναίσθητος».

Νούμερο τρία: «Πολλοί άνθρωποι έχουν φτηνούς ή ελαττωματικούς φορτιστές τηλεφώνων, ή ακόμα και γνήσιοι είναι γνωστό ότι ξεκινούν πυρκαγιές».

«Αν μπορείτε, σας συμβουλεύουμε να φορτίζετε το τηλέφωνό σας όταν είστε εκεί και ξύπνιοι από την άποψη της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Είναι πολύ πιο ασφαλές» σημείωσε στο τέλος.