Βυρωνιώτες τιμούν την μνήμη του Οδυσσέα των Razastarr προσφέροντας αλληλεγγύη

Newsroom
Βυρωνιώτες τιμούν την μνήμη του Οδυσσέα των Razastarr προσφέροντας αλληλεγγύη
Η κοινωνική κουζίνα «Οδυσσέας» ξεκίνησε το ταξίδι της στον Βύρωνα, τιμώντας τη μνήμη του αδικοχαμένου Οδυσσέα Τσιαμπόκαλου.

Τον Αύγουστο του 2021, ο ο Ανδρέας - Οδυσσέας Τσιαμπόκαλος, ιδρυτικό μέλος του ιστορικού hip hop συγκροτήματος Razastarr, βρέθηκε νεκρός στο 30ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Θηβών Θίσβης. Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου τον εγκατέλειψε. Παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν από μέλη της οικογένειάς του και όχι μόνο, ο δράστης δεν βρέθηκε ποτέ.

razzastar

Η είδηση του θανάτου προκάλεσε σοκ στη μουσική κοινότητα αλλά και στον Βύρωνα. Στα στενά της περιοχής, άλλωστε, ξεκίνησαν να γράφουν hip hop ιστορία οι Razastarr και αρκετά ακόμα συγκροτήματα του είδους.

Έτσι, για να τιμήσει τη μνήμη του, μια ομάδα Βυρωνιωτών δημιούργησε την κοινωνική κουζίνα «Οδυσσέας», η οποία ξεκίνησε τη δράση της στον Βύρωνα και μοίρασε 98 μερίδες φαγητού σε ανθρώπους είχαν ανάγκη στην πόλη τους, ενώ διένειμαν τις υπόλοιπες αλλού. Η κοινωνική κουζίνα θα λειτουργεί κάθε Σάββατο στις 10.00, στο πάρκο Καραολή και Δημητρίου, απέναντι από το Δημαρχείο.

kouzina