10 χρόνια «ΜΗΧΑΝΕΣ»: Οι ΣΤΙΧΟΙΜΑ ταρακούνησαν την Αθήνα...όπως τότε (vids)

Newsroom
10 χρόνια «ΜΗΧΑΝΕΣ»: Οι ΣΤΙΧΟΙΜΑ ταρακούνησαν την Αθήνα...όπως τότε (vids)
Μετά το χθεσινό επετειακό live, οι ΣΤΙΧΟΙΜΑ ανανεώνουν το ραντεβού τους για μια δεύτερη εμφάνιση στις 3 Δεκεμβρίου, στο Fuzz Live Music Club.

Μπορούμε άραγε να φανταστούμε το ελληνικό hip hop χωρίς τις «Μηχανές»; Μπορούμε να μιλήσουμε για hip hop χωρίς να αναφερθούμε στο «Βία», στο «Γρανάζι», στο «Νιώσε μας» ή στο «Εδώ Αθήνα»; Φυσικά και όχι! Και για να μην αδικήσουμε κανένα από τα 20 ξεχωριστά κομμάτια του δίσκου, δεν νοείται ελληνικό χιπ χοπ χωρίς τις «Μηχανές».

Η Μαρίνα και ο Βαλάντης, που έχουν πάνω από 20 χρόνια στο χώρο της χιπ χοπ μουσικής, τέτοιες μέρες πριν 10 χρόνια μοιράζονταν με το κοινό τους τον τέταρτο δίσκο τους. Αυτός δίσκος των ΣΤΙΧΟΙΜΑ κυκλοφόρησε στις 26 Νοέμβρη του 2012 και ήταν αυτός που καθόρισε τον ήχο του συγκροτήματος αλλά και τη θέση του απέναντι στη σιωπή που επιβάλλουν οι φόβοι κάθε εποχής. Οι «Μηχανές» ακουμπούσαν στις ανησυχίες, στα άγχη, στα αδιέξοδα και γενικότερα στη δύσκολη καθημερινότητα της νέας γενιάς στα χρόνια της βαθιάς οικονομικής κρίσης.

Όλο το project αποτελεί μια μουσική αφήγηση της κοινωνικοπολιτικής κατάσταση της Ελλάδας της κρίσης. Μία αλληγορία της πραγματικότητας, η οποία παραλληλίζει τους φορείς της εξουσίας με...μηχανές. Με αυτή τη δουλειά το συγκρότημα μίλησε με τρόπο που δεν τόλμησε κανένας άλλος για όσα ήρθαμε αντιμέτωποι τα χρόνια που ακολουθήσαν ,αλλά και για αυτά που θα ακολουθήσουν.

Ο συγκεκριμένος δίσκος αποτελεί ένα πραγματικό μουσικό αριστούργημα, μια εξαιρετική δουλειά που οφείλεται στις φανταστικές μουσικές παραγωγές της Μαρίνας, τους δυναμικούς στίχους του Xplicit και τις συγκλονιστικές αφηγήσεις του Αλέξανδρου.

συναυλία

Το Σάββατο(26/11), λοιπόν, οι φίλοι του συγκροτήματος είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις «Μηχανές» ζωντανά σε σειρά, για πρώτη φορά μετά την ζωντανή παρουσίαση τους τον Φεβρουάριο του 2013. Το Fuzz Live Music Club ήταν ασφυκτικά γεμάτο και όσοι βρέθηκαν εκεί εχθές είναι σίγουρο ότι αυτή η νύχτα θα τους μείνει αξέχαστη...

Από τη συγκεκριμένη συναυλία δε θα μπορούσαν να λείψουν ο Marginal, ο Dask και Λόγος Τιμής.