Εξομολόγηση Μπισμπίκη: «Πηγαίνω στη Θύρα 13 με την μπύρα μου, δεν μου πάει η λεζάντα» (vid)

Newsroom
Εξομολόγηση Μπισμπίκη: «Πηγαίνω στη Θύρα 13 με την μπύρα μου, δεν μου πάει η λεζάντα» (vid)
Ο Βασίλης Μπισμπίκης μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, αλλά και για το τί είναι διατεθειμένος να κάνει, προκειμένου να βρει τον εαυτό του.

Ο Βασίλης Μπισμπίκης ήταν καλεσμένος στο podcast του συγγραφέα του βιβλίου «Αυτή η νύχτα μένει», Θάνου Αλεξανδρή, ο οποίος υποδέχεται ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τα νύχτα...

Ο πασίγνωστος ηθοποιός μίλησε για τις εμπειρίες του σε αυτή, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Μ’ αρέσει η νύχτα πιο πολύ απ’ τη μέρα. Αυτή είναι η φιλοσοφία ζωής μου, λαϊκός άνθρωπος είμαι, λαϊκή είναι η βάση μου, σε αυτό τον κόσμο μεγάλωσα. Αυτές οι εμπειρίες είναι που εκμεταλλεύομαι για να κάνω παραστάσεις είτε σαν σκηνοθέτης είτε σαν ηθοποιός, αυτό είναι το υλικό μου. Και αυτό το ξεχωριστό θέατρο κάνω. Είναι ένα πράγματα που με γοητεύει ακόμα και με το ένα πόδι πια είμαι σε αυτό. Είμαι από πολύ μικρός στη νύχτα. Με πηγαίναν οι φίλοι μου στα κ@λ@μπ@ρ@. Για 10 χρόνια δούλευα νύχτα από μπάρμαν έφτασα πόρτα. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον μεγάλωνα. Ήμουν νέο παιδί, ωραία, οι γυναίκες γοητεύονταν από αυτό, πάντα γοητεύει το σκοτάδι. Μπορώ να βρω πολλές εκδοχές του εαυτού μου στον Στρατή».

Για την λαϊκότητα και την αμεσότητα που έχει με τον κόσμο είπε: «Ας πούμε προχθές έγινε θέμα μια φωτογραφία μου στη Θύρα 13 που είχα πάει και κρατούσα μια μπύρα. Και έγινε ολόκληρο θέμα γιατί ήμουν στη 13 και δεν ήμουν στα επίσημα. Δηλαδή, επειδή γίνεσαι «δημοφιλής» πρέπει να αλλάξεις και τις συνήθειές σου; Να μην δεις τα φιλαράκια σου! Να πρέπει να πιάσεις ένα άλλο ρόλο, να φορέσεις μια λεζάντα στον εαυτό σου, που εμένα δεν μου πάει για να το παίζει κάποιος άλλος. Δεν τα είχα καλά με τους κυριλέδες ποτέ στη ζωή μου».

Μάλιστα, συνέχισε λέγοντας: «Αυτός είμαι και θα συνεχίσω να είμαι. Αν χρειαστεί να ξαναγυρίσω στα σκουπίδια για να φτιάξω θέατρο και να βρω λίγο τον εαυτό μου, θα ξαναγυρίσω. Στις δυσκολίες έρχεται η έμπνευση. Προσπαθώ από μόνος μου να μου δημιουργώ δυσκολίες για να εμπνέομαι».