H συνήθεια που έχουν σχεδόν όλοι οι επιτυχημένοι εκατομμυριούχοι στον κόσμο

H συνήθεια που έχουν σχεδόν όλοι οι επιτυχημένοι εκατομμυριούχοι στον κόσμο
Τι κι αν έχουν εκατομμύρια στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς; Συνεχίζουν να ακολουθούν ευλαβικά μία καθημερινή συνήθεια.

Το να ξυπνάς νωρίς μπορεί να είναι ένα από τα πιο διάσημα κλισέ των επιτυχημένων ανθρώπων, ωστόσο, είναι πέρα ​​για πέρα ​​αληθινό. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, υπάρχει ένα μοτίβο σχετικά με τους επιτυχημένους επιχειρηματίες. Είναι έξυπνοι, δραστήριοι, διορατικοί, παίρνουν ρίσκα και είναι επίσης πάντα περίεργοι, προσπαθώντας να μάθουν περισσότερα.

Κάτι ακόμη πολύ σημαντικό που έχουν, είναι πως ξέρουν πώς να δομούν την ημέρα τους με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να την αξιοποιήσουν στο έπακρο. Επίσης, σχεδόν πάντα λειτουργούν καλύτερα με μια σταθερή ρουτίνα που μπορούν να ακολουθήσουν. Τι κάνουν, λοιπόν; Ξυπνούν πολύ νωρίς!

Μπορεί να φαίνεται αρκετά απλό. Μπορεί επίσης να είναι κάτι που κάποιοι από εσάς ήδη κάνετε. Αλλά το κλειδί είναι η συνέπεια. Φροντίζοντας να ξυπνάς νωρίς γίνεται σιγά σιγά η ρουτίνα σου και κάτι που αντιμετωπίζεις ως δέσμευση. Σε τέτοιο βαθμό που περνάει στο DNA σου. Φυσικά, μπορείς να έχεις ρεπό και να ξεκουράζεσαι π.χ. την Κυριακή. Αλλά το να ξυπνάς νωρίς μπορεί να κάνει τη διαφορά μόνο αν γίνει μέρος της καθημερινότητας.

Υπάρχουν μερικοί λόγοι που υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη συνήθεια. Ο πρώτος είναι ότι δημιουργεί μια αίσθηση ελέγχου του μυαλού σας πάνω στο σώμα μας. Όταν καταφέρνεις να σηκωθείς νωρίς από το κρεβάτι, βρέχει ή κρυώνει, το μυαλό σου υπερισχύει των ιδιοτροπιών του σώματός σου, το οποίο αποζητά να αποκοιμηθεί.

Ο δεύτερος είναι ότι το να ξυπνάς νωρίς, σου δίνει περισσότερο χρόνο μέσα στην ημέρα για να ολοκληρώσεις τα πράγματα. Έχεις π.χ. παρατηρήσει ότι μια μέρα που έχεις μια πτήση πολύ νωρίς ή μια πρωινή συνάντηση, κάνεις περισσότερα απλά επειδή έχεις ξυπνήσει νωρίτερα; Αυτός ο επιπλέον χρόνος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνεις όλα τα πράγματα που συνήθως δυσκολεύεσαι να διαχειριστείς μέσα στην ημέρα.

Εκτός από την ποσότητα του χρόνου, υπάρχει και η ποιότητα του χρόνου που παρέχει το πρωινό ξύπνημα. Η ηρεμία των πρώτων ωρών εγγυάται συγκέντρωση και ελάχιστους περισπασμούς, κάτι που μεταφράζεται σε χώρο για να σκεφτείς. Δισεκατομμυριούχοι όπως ο Mark Cuban, ο Bill Gates και ο Jeff Bezos λένε ότι παίρνουν τις καλύτερες ιδέες τους τις πρωινές ώρες.