Ζούκερμπεργκ: Οι φήμες για παραίτηση, οι χιλιάδες απολύσεις και το αμφιλεγόμενο Metaverse

Newsroom
Ζούκερμπεργκ: Οι φήμες για παραίτηση, οι χιλιάδες απολύσεις και το αμφιλεγόμενο Metaverse
Το απόγευμα της Παρασκευής(18/11) σύμφωνα με τον ιστότοπο The Leak, ο Ζούκερμπεργκ δέχεται ισχυρές πιέσεις ώστε να παραιτηθεί το επόμενο έτος από CEO της Meta.

Το ταξίδι της Meta την τελευταία δεκαετία ήταν δύσκολο. Η Silicon Valley και η Wall Street σφύζουν από φήμες και εικασίες σχετικά με το μέλλον της εταιρείας, καθώς η πίεση στον Mark Zuckerberg αυξάνεται.

Σύμφωνα με το The Leak, ο Ζούκερμπεργκ έχει αποφασίσει να παραιτηθεί. Η απόφαση αυτή, «δεν θα επηρεάσει το metaverse» - το έργο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων του Μαρκ, το οποίο συμπαρέσυρε μαζί του και τη Meta, καθώς η εταιρεία είδε σημαντική μείωση των κερδών της νωρίτερα φέτος.

Πιο αναλυτικά, με τη μετοχή της να έχει χάσει το 67% της αξίας της μέσα στο 2022 και τις επενδύσεις στο metaverse να μην έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα, οι φήμες για παραίτηση του CEO της Meta το 2023, Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανέβασαν για λίγα λεπτά τη μετοχή, μέχρι να διαψευστεί από τον υπεύθυνο επικοινωνίας της εταιρείας Άντι Στόουν.

Νωρίτερα, ο Ζούκερμπεργκ ύστερα από ένα ακόμα σερί απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου είχε ζητήσει συγγνώμη και προχώρησε σε απολύσεις 11.000 εργαζομένων, δηλαδή του 13% του συνολικού δυναμικού της εταιρείας. Ο CEO της Meta είχε υποσχεθεί ανάπτυξη για την εταιρεία, κάνοντας στροφή από τις διαφημίσεις στο διαδίκτυο στον κόσμο του metaverse, ξόδεψε δισεκατομμύρια δολάρια, όμως ο τεχνολογικός κολοσσός δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους του.

Ωστόσο, το σκέλος της είδησης ότι υπάρχουν ισχυρές πιέσεις προς τον ισχυρό άνδρα έχει επιβεβαιωθεί με μετόχους, επενδυτές και αναλυτές να του καταλογίζουν την αμφιλεγόμενη στροφή του στο metaverse, το οποίο όμως δεν έχει ακόμα κερδίσει το αναμενόμενο ενδιαφέρον, ώστε να φέρει κέρδη.

Μάλιστα, ο Brad Gerstner, ο οποίος κατέχει μετοχές της Meta αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, έγραψε: «Η Meta παρασύρθηκε στη χώρα της υπερβολής. Πάρα πολλοί άνθρωποι, πάρα πολλές ιδέες, πολύ λίγη επίγνωση. Η Meta πρέπει να πάρει πίσω την ορμή της. Να ξαναχτίσει την εμπιστοσύνη με τους επενδυτές, τους υπαλλήλους και την τεχνολογική κοινότητα προκειμένου να προσελκύσει, να εμπνεύσει και να διατηρήσει τους καλύτερους ανθρώπους στον κόσμο»