Γυναίκα στις ΗΠΑ πλήρωσε 25.000 ευρώ για να κλωνοποιήσει την αγαπημένη της γάτα (vid)

Newsroom
Γυναίκα στις ΗΠΑ πλήρωσε 25.000 ευρώ για να κλωνοποιήσει την αγαπημένη της γάτα (vid)
Αμερικανίδα φαίνεται να πλήρωσε αδρά τη «κλωνοποίηση» του κατοικιδίου της.

Μια γυναίκα πλήρωσε περίπου 25.000 ευρώ για να κλωνοποιήσει τη γάτα της, αφού το αγαπημένο της σκυλάκι πέθανε σε ηλικία πέντε ετών.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο συγκάτοικός της, ένας κτηνίατρος-τεχνολόγος, της μίλησε για μια εταιρεία που ονομάζεται ViaGen, η οποία προσφέρει υπηρεσίες κλωνοποίησης σε ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων.

Η Kelly, η οποία ζει στο Όστιν του Τέξας, πέρασε όλη τη νύχτα ερευνώντας την εταιρεία και ζήτησε από τον κτηνίατρο να καταψύξει την Chai για να διατηρήσει το DNA της. Και μετά από τέσσερα χρόνια ανεπιτυχών προσπαθειών, ο κλώνος της Chai - ένα γατάκι που ονομάστηκε Belle - γεννήθηκε τον περασμένο Αύγουστο.

Η ίδια δήλωσε: «Η Τσάι είναι η μόνη που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: "Αρχικά με ενημέρωναν μετά από κάθε προσπάθεια, αλλά μετά από λίγο καιρό σταμάτησαν. Τα κύτταρα πεθαίνουν ταχύτερα όταν καταψύχονται, οπότε μπόρεσαν να πάρουν μόνο περίπου 6 εκατομμύρια κύτταρα από την Chai αντί για τα συνήθη 10 εκατομμύρια που χρειάζονταν».

Η Kelly μπόρεσε να γνωρίσει για πρώτη φορά το νέο της κατοικίδιο τον Οκτώβριο του περασμένου έτους - και αποφάσισε να μοιραστεί τις εμπειρίες της στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, αντιμετώπισε τεράστιες αντιδράσεις σχετικά με την απόφασή της, με ανθρώπους να ισχυρίζονται ότι αντικαθιστά άδικα το παλιό της κατοικίδιο ή ακόμη ότι η κλωνοποίηση δεν υπάρχει και ότι την έχουν εξαπατήσει.