Συγκλονίζει ο Γιώργος Καπουτζίδης: «Κόντεψα να πεθάνω αυτή τη φορά που πήγα στη Eurovision» (vid)

Newsroom
Συγκλονίζει ο Γιώργος Καπουτζίδης: «Κόντεψα να πεθάνω αυτή τη φορά που πήγα στη Eurovision» (vid)
«Εγώ εστιάζω στο ότι αυτά που λέω, βοηθάνε κάποιους και μέσα από τις δουλειές μου και μέσα από τον δημόσιο λόγο», είπε ο γνωστός ηθοποιός..

Ο Γιώργος Καπουτζίδης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Ελένη» και μίλησε για τη θεατρική παράστασή του με τίτλο «42497» στο θέατρο Ήβη. Ο ηθοποιός και σεναριογράφος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην απόφασή του, να μην μεταδώσει ξανά την Eurovision, ενώ έκανε λόγο και για το MeToo.

O αγαπημένος σεναριογράφος αναφέρθηκε αρχικά στην θεατρική παράσταση του: «Νομίζω αυτή η παράσταση είναι αρκετά εξομολογητική. Την έγραψα αρκετά δύσκολα. Το έργο αυτό είναι η συναισθηματική μου κατάσταση την περίοδο που γράφτηκε. Ένιωσα μία μοναχικότητα, έζησα μία απομάκρυνση και έζησα μία μεγάλη απώλεια, ενός φίλου μου αγαπημένου. Η συναισθηματική μου κατάσταση βρέθηκε στο έργο».

Όσον αφορά στην απόφασή του να απομακρυνθεί από την παρουσίαση του μουσικού διαγωνισμού της Eurovision εξήγησε: «Μου αρέσει αυτή η ησυχία. Ακόμα και η Eurovision ότι έπρεπε τον Μάιο να είμαι απίκο γιατί γίνεται αυτό, τώρα πια δεν το πολυθέλω... Το χάρηκα, το ευχαριστήθηκα, δεν θέλω να μου γίνει και αγγαρεία. Με την Μαρία Κοζάκου βλεπόμαστε και αγαπιόμαστε και εκτός Eurovision. Κάπου λίγο φτάνει. Καταρχάς κόντεψα να πεθάνω αυτή τη φορά που πήγα. Αφού σκέφτηκα πόσο πιο καθαρά να στο πει ο Θεός ότι έπρεπε να κάτσεις σπίτι σου. Τι δουλειά είχες να πας με το σπασμένο χέρι να κυκλοφορείς στο στάδιο; Πάρε τώρα έναν ιό και κάτσε στο νοσοκομείο».

Μιλώντας στη συνέχεια για τα social media και τα αρνητικά σχόλια που λάμβανε σημείωσε χαρακτηριστικά:«Στο παρελθόν απαντούσα στα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν βγάζει κάπου αυτό. Δεν είναι ανάγκη να συμφωνείς με κάποιον. Υπάρχουν όλα τα συναισθήματα και στον άνθρωπο και στην ανθρωπότητα. Υπάρχει και μίσος και κακία και όλα αυτά τα πράγματα. Δεν μπορώ να ασχοληθώ με την κακία του άλλου που έχει για μένα. Να το λύσει μόνος του. Εγώ πρέπει να ασχοληθώ να μην μπει σε μένα η κακία και το μίσος. Δεν θα με φάει το μίσος του αλλουνού, σε μένα να μην μπει μέσα».

Ο Γιώργος Καπουντζίδης αναφέρθηκε στο τέλος και στο coming out του, που έγινε το 2020, ενώ έκανε λόγο και για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας: «Σε ό,τι έχει να κάνει με τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα από τη στιγμή που εγώ έκανα coming out το 2020 μιλάω πιο πολύ καθαρά, όποτε μου δίνεται η ευκαιρία, όχι κάθε τρεις και λίγο. Και να μου γράψει τώρα κάποιος "Ψόφος" στο Twitter τι θα πάθω; Καρδιακή προσβολή; Δεν υπάρχει κάποια συνέπεια. Εγώ εστιάζω περισσότερο ότι αυτά που λέω βοηθούν τον κόσμο και μέσα από τις δουλειές και μέσα από τον δημόσιο λόγο μου. Σε όλο αυτό που έγινε στο θέατρο, δεν παρεμβαίνω στη διαδικασία που γίνεται στο δικαστήριο. Έχουμε πάει εκεί πια. Θέλω το θέατρο να είναι ένας χώρος ασφαλής για αγόρια και για κορίτσια και να μπορούν να λάμψουν. Οι γυναίκες έχουν ταλαιπωρηθεί στο πέρασμα των χρόνων».